Col·laboració amb escoles Programa d'expansió

Col·laboració amb Escoles: Expansió Educativa d’Amics del Nepal

Tenint en compte els programes educatius d’Amics del Nepal, el projecte de Col·laboració amb Escoles del nou Programa d’Expansió és una iniciativa per arribar a tota la comunitat escolar. És una expansió del projecte d’Aprenentatge per Projectes, actualment implementat al Centre d’Activitats amb beneficiaris seleccionats en els graus sisè i setè de les escoles públiques col·laboradores.

Per iniciar el projecte, es van dur a terme una sèrie d’observacions de classes, reunions i entrevistes entre els professors de tres escoles participants, seguit d’una sessió pilot. Les tres escoles públiques col·laboradores són l’Escola Shree Bal Byabasayi Kendra, l’Escola Secundària Shram Rastriya i l’Escola Secundària Mahendra Boudha, totes ubicades a les proximitats del Centre d’Activitats d’Amics del Nepal a Chabahil, a Katmandú. Això va establir les bases per al projecte de Col·laboració amb Escoles.

  • Al gener i febrer de 2023, Amics va realitzar visites a les escoles per observar classes i començar discussions introductòries sobre el projecte de Col·laboració amb les Escoles.
  • A l’agost i setembre, Amics del Nepal va mantenir un enfocament col·laboratiu que implicava interaccions amb els professors d’anglès, estudis socials i ciències de cinquè de primària. Aquestes interaccions i reunions van marcar el camí per a la iniciació de la primera sessió pilot.
  • A l’agost i octubre, es va realitzar la sessió pilot amb estudiants de cinquè grau seleccionats a cada escola, va ser un pas crucial per posar en marxa el projecte. L’objectiu principal de la sessió va ser introduir l’enfocament d’Aprenentatge per Projectes d’Amics del Nepal entre els professors i conèixer els estudiants. Malgrat els desafiaments en la programació a causa de les intensives rutines de les escoles, l’entusiasme inquebrantable dels professors i la participació activa dels estudiants durant les sessions pilot van ser esperonadors.
  • A maig de 2024 es planeja engegar aquest nou projecte, i amb això, Amics del Nepal segueix compromès amb la creació d’oportunitats educatives significatives i expandint el seu impacte positiu en estudiants i professors per igual. Abraçant els valors d’una plataforma d’innovació oberta, encoratgem activament la propietat i participació dels interessats al llarg del cicle. Aquest enfocament garanteix que diverses perspectives contribueixin al èxit del projecte, fomentant la col·laboració i la inclusió.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: