Fes de voluntari

Des de la seva creació, Amics del Nepal ha comptat amb la col·laboració de persones que, de forma totalment altruista i voluntària, han dedicat el seu temps a una acció al servei dels altres. Per tant, tots som voluntaris. El rol de les persones voluntàries és cabdal per la nostra entitat on els voluntaris no són mers col·laboradors sinó que en són la clau.

A continuació, detallem les principals necessitats de voluntariat que tenim a l’Associació:

BARCELONA

La feina que fem des de Barcelona és vertebral per poder mantenir els programes vius al Nepal. El dia a dia d’Amics del Nepal està gestionat per persones voluntàries.

Necessitem persones que formin part de l’equip de treball i ajudin en feines de comptabilitat, administració, comunicació, manteniment actiu de la web o també organitzant activitats per aconseguir fons i esdeveniments de sensibilització per explicar la feina que fem.

Si estàs interessat en col·laborar des de Barcelona només has d’omplir el formulari i quedem un dia per veure com podries col·laborar.

NEPAL

A Nepal necessitem voluntaris principalment pels següents programes:

Balmandir-Bhimphedi.  Amb l’ajut dels voluntaris coordinats per un equip des de Barcelona i Katmandú, ens encarreguem de donar formació complementària perquè els menuts puguin adquirir altres coneixements i alhora millorar el seu anglès. La participació en aquest projecte implica organitzar activitats educatives pels nens i nenes i ajudar en el bon funcionament del dia a dia de la casa d’acollida.

Per aquest projecte cal tenir més de 23 anys i poder destinar al voluntariat un temps llarg d’entre 5-10 mesos.

Programa social per a joves – Katmandú. La participació en aquest projecte implica ajudar a coordinador els joves de classe XI i XII a través d’aquest projecte, on tenen la oportunitat, no tan sols d’assimilar nous coneixements, sinó de convertir-se ells mateixos en factors del canvi i del desenvolupament. S’organitzaran campanyes de conscienciació per la gestió de residus, classes de reforç escolar per als més necessitats, esdeveniments per la comunitat, i lograr que els joves aconsegueixin despertar el seu compromís envers la societat i identificar quines són les necessitats per tenir una vida més digna i un entorn més nét i sa.

Per aquest projecte cal tenir més de 25 anys i poder destinar una estada mínima de 10 setmanes contínues de voluntariat.

Amor children’s home / Florida international school – Mahendranagar. Amics del Nepal col·labora en aquest projecte donant un suport econòmic i enviant voluntaris 1 o 2 cops a l’any. El torn d’hivern és entre Febrer-Abril i el torn d’estiu Juliol i Agost. Els voluntaris coordinats per un equip des de Barcelona i Katmandú, aporten al projecte formació complementària en forma d’activitats, tallers, esports i jocs diversos perquè els nens puguin adquirir altres coneixements i alhora millorar el seu anglès.

Per aquest projecte es requereix un temps d’estada mínima de 8 setmanes (2 mesos).

Projecte salut. Un cop l’any s’organitza una ronda de revisions mèdiques als nens i nenes dels centres amb els que Amics del Nepal col·labora. Si es detecta alguna necessitat d’atenció mèdica s’acompanya el pacient al metge especialista  i s’intenta deixar el problema resolt.

Per aquest projecte es requereix formació en medicina o infermeria i un temps d’estada mínima de 4 setmanes (1 mes).

Per a veure les darreres notícies del programa de salut, cliqueu aquí!

Voluntariat de curta Durada. Per fer un voluntariat de curta durada requerim que es presenti un projecte educatiu o social que es pugui realitzar a Bhimphedi o al Centre d’Activitats de Katmandú. Aquest projecte ha de ser aprovat tant per la Junta com per l’equip de Nepal. En el passat hem tingut un equip de dos nois per fer un documental d’un projecte a Manang (3 setmanes), un curs d’anglès a professores de l’escola comunitària (4 setmanes), grups de gent que ha vingut a fer algun espectacle de pallassos, màgia o altres activitats puntuals (1-2 dies).

Per qualsevol d’aquests voluntariats a Nepal cal tenir un bon nivell d’anglès i pels tres primers es valora positivament el fet de tenir formació o experiència prèvia en el camp d’educació o en l’organització d’activitats per infants o joves.

Si creus que compleixes els requisits i que estàs interessat en algun d’aquests projectes, només ha d’omplir el formulari i et posarem en contacte amb la persona que coordina el projecte per una entrevista.

Informar que el cost del viatge, visat, allotjament i manutenció van sempre a càrrec del voluntari i cal fer-se soci de l’associació durant l’any del voluntariat (60 euros/any). 

    Si ets major de 16 anys i has llegit i acceptes la política de privacitat d’Amics del Nepal clica la casella: