Namuna Bari

NAMUNA BARI (W2) és un dels projectes d’Amics del Nepal que s’emmarca dins del Programa Dones. El projecte es va iniciar el setembre de 2017 amb una implantació real en el territori a partir del febrer de 2019 al centre d’acolliment Bhimphedi Children Home. El projecte es va iniciar amb la finalitat principal d’ajudar els nens de la casa d’acollida a ser més sostenibles aprofitant l’hort i per proporcionar una dieta més equilibrada als nens i als habitants locals.

El projecte té d’altres objectius per implicar i empoderar les dones de la llar d’infants i la comunitat local per aprendre, desenvolupar i aplicar habilitats agrícoles per a un millor subsistència alimentària. El projecte també pretén ser un centre de recursos i aprenentatge on la gent pugui intercanviar i ampliar els seus coneixements agrícoles. Namuna Bari pretén ser un lloc on experimentar i provar tècniques noves incorporant alternatives sostenibles i noves tecnologies de cultiu.

Els objectius principals del projecte són:

Augmentar el rendiment agrícola de la casa d’acolliment per tal d’aportar una dieta nutricional, reduir el cost dels vegetals en un 50% i promoure l’autosuficiència entre el personal del centre, els infants i els joves.

Introduir nous cultius, establir millors conreus i provar tècniques innovadores d’agricultura ecològica utilitzant recursos locals per millorar el sistema agrícola de la comunitat de Bhimphedi.

Crear i publicar materials i recursos de qualitat per desenvolupar la capacitat local i donar suport a la implementació de projectes mitjançant membres de la comunitat.

Proporcionar formació i tallers de qualitat entre la comunitat local de Bhimphedi mitjançant la col·laboració amb cooperatives locals, organitzacions comunitàries i altres autoritats governamentals rellevants.

Actuar com a centre de coneixement i recursos agrícoles per a la comunitat local.

Per a veure les darreres notícies, cliqueu aquí!

El projecte Namuna Bari és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Montornès del Vallès i ha estat possible durant el periode 2018 – 2020 gràcies al suport d’Ateneu del Món i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

Per veure l’informe de tancament del periode 2018-2020, cliqueu aquí!