LES HORES SOCIALS (Y3) és el projecte del Programa Jove, en què els joves han de realitzar 200 hores de voluntariat durant el seu últim any d’educació secundària. El projecte està pensat per poder aplicar les competències desenvolupades durant el primer any en les activitats de voluntariat. Les 200 hores es divideixen en 4 blocs de 50 hores cadascuna. Els joves han de realitzar activitats de voluntariat com a mínim un trimestre en cadascun dels tres sectors següents: organització sense ànim de lucre, empresa i centre vocacional o tècnic.
En conjunt, el projecte Social Hours té com a objectiu aconseguir un millor accés a una educació de qualitat, salut i oportunitats de vida. Els joves passen una revisió de salut i participen en diversos tallers de salut. S’organitzen diverses sessions en què els joves perceben noves idees i s’implementa un pla d’orientació de carrera, per tal d’encoratjar-los en objectius futurs i ambiciosos. Durant aquest any, els joves reben orientació periòdica i consells per la seva carrera. En aquest programa reben formació més pràctica en comparació amb el programa Social Week per tal d’ajudar-los en la transició a estudis futurs o vida laboral.
Addicionalment, els joves també tenen l’oportunitat d’actuar com a col·laboradors amb altres ONG’s locals. Estan en contacte amb diferents plataformes i comunitats on realitzen obres de teatre relacionades amb un dels temes més desafiants del món actual: la gestió de l’aigua. També realitzen tallers amb escoles i comunitats locals per tot el país. En el moment que finalitzen el seu programa Social Hours, hauran acabat de desenvolupar dos anys de formació intensiva en lideratge i responsabilitat social, i podem estar segurs que hauran desenvolupat competències per convertir-se en agents de canvi social positiu en les seves comunitats.
El projecte Hores Socials aborda els següents objectius:
- Assegurar que l’educació superior que rep el beneficiari és de valor i de qualitat.
- Assegurar que tots els beneficiaris desenvolupen competències vitals de creativitat, comunicació, col·laboració, pensament crític i atenció a través d’aprenentatge experimental i educació artística.
- Desenvolupar orientació curricular i un marc d’assessorament a través de projectes segons necessitats del programa.
- Assegurar la salut del beneficiari mitjançant tallers sobre benestar físic i psicosocial.
- Assegurar que tots els beneficiaris desenvolupen i mantenen hàbits diaris de salut i higiènics.
- Assegurar que tots els beneficiaris son capaços de desenvolupar un pla vital preparat per ser iniciat al final del programa.
- Assegurar l’establiment de relacions fortes amb les famílies dels beneficiaris, comunitats educatives i autoritats locals rellevants a través de tallers i activitats per tal de promoure objectius organitzatius d’educació, salut i subsistència.
Per a veure les darreres notícies, cliqueu aquí!
Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: