Setmana social (SW)

LA SETMANA SOCIAL (Y2) o SW es un projecte que es troba al nucli del Programa de Joves, dissenyat per a estudiants del primer any de secundària postobligatòria. El projecte és experimental i participatiu, i té una resposta social en la seva essència. Té com a objectiu desenvolupar habilitats de vida transferibles entre els joves i preparar-los per a futurs estudis i oportunitats de subsistència.

El Social Week Project es va iniciar l’any 2016 amb l’objectiu de crear més interacció entre el jovent i l’Associació però més tard, al 2019, els projectes es van desenvolupar com a plataforma d’aprenentatge per a l’entusiasta grup de joves. Un any de projecte de Social Week es divideix en 4 trimestres de 2,5 mesos. Al llarg de l’any es realitzen projectes socials per desenvolupar les habilitats clau: 5Cs; Creativitat, pensament Crític, Comunicació, Col·laboració i Cura, amb l’ajut de 3Es: Exploració, Exposició i Expansió, alhora que s’aborden simultàniament problemes socials existents i s’hi involucren les comunitats locals.

A banda d’això, el projecte també pretén proporcionar un millor accés a una educació i una salut de qualitat. Els joves reben assessorament i orientació periòdica per tal d’aplicar les competències desenvolupades a la vida real. Tot és degut a que creiem fermament que els joves són els agents del canvi social positiu. Després d’un any d’haver-se format en el Projecte de Setmana Social, els joves passen al segon any de projecte de desenvolupament: les Hores Socials.

El projecte Setmana Social aborda els següents objectius:

  • Desenvolupar recursos educatius basats en aprenentatge a través de l’experiència i l’educació artística per tal de dur a terme la Setmana Social al Centre d’Activitats i crear esdeveniments comunitaris.
  • Garantir l’accés dels estudiants a un ensenyament secundari superior de qualitat.
  • Garantir que els estudiants de Grau 11 desenvolupin habilitats basades en les 5 Cs per al desenvolupament i creixement personal mitjançant aprenentatge a través de l’experiència i l’educació artística.
  • Garantir que els estudiants de Grau 11 desenvolupin una bona consciència i capacitat per mantenir una bona salut emocional i física.
  • Garantir que tots els beneficiaris son capaços de desenvolupar un pla de vida integral, enllestit per a la seva execució al final de la beca, que els permeti transitar de forma senzilla cap a estudis posteriors o mitjans de qualitat de vida.
  • Establir col·laboració amb un mínim de tres escoles i tres organitzacions mitjançant tallers i esdeveniments per tal de promoure objectius organitzatius d’educació, salut i mitjans de qualitat de vida.

Per a veure les darreres notícies, cliqueu aquí!

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: