Intercanvi internacional i solidaritat

L’INTERCANVI INTERNACIONAL I SOLIDARITAT (E4) és el projecte d’Amics del Nepal que s’ocupa de promoure el diàleg i intercanvi cultural entre Catalunya i Nepal. Creiem que aquest tipus d’intercanvis són crucials en el nostre clima global actual per tal de fomentar els valors de la ciutadania global, el respecte mutu i la solidaritat.

Les escoles i comunitats de Catalunya, concretament de la província de Barcelona, ​​han estat una part integral en el desenvolupament i la sostenibilitat dels programes d’Amics del Nepal. Amb el suport dels ajuntaments i les comunitats locals, els nostres programes per a la infància, la joventut i la dona han pogut créixer i continuar potenciant centenars d’infants i joves que van a l’escola i les seves famílies. Els beneficiaris del nostre Programa d’Infants continuen creant diàlegs actius i intercanvi cultural i de coneixement a través de projectes artístics basats en la solidaritat, i un projecte d’intercanvi anomenat School Doc-Fest amb alumnes d’escoles públiques catalanes.

De la mateixa manera, a través de les nostres visites a l’institut Salas i Xandri de Sant Quirze del vallès des de l’any 2019, vam poder establir una xarxa entre els estudiants catalans i els joves beneficiaris d’Amics del Nepal.

Els beneficiaris directes del projecte són el personal d’Amics i els principals beneficiaris que reben l’intercanvi tant al Nepal com a Catalunya. De la mateixa manera, gràcies a les visites anuals a Catalunya del personal nepalès, visitant les escoles i pobles participants de Barcelona, ​​altres beneficiaris clau són les escoles participants, les comunitats locals i els ajuntaments. Els associats i col·laboradors particulars d’Amics del Nepal, així com els voluntaris potencials també es beneficien del projecte, ja que aquestes parts clau interessades poden interactuar amb l’equip d’Amics Nepal i conèixer de primera mà les actualitzacions dels programes i la feina que fem al Nepal.

El projecte d’Intercanvi Internacional i Solidaritat és fonamental per a l’organització, ja que permet mantenir els objectius de col·laboració amb les escoles de Barcelona, ​​i enfortir les relacions amb l’alumnat i la comunitat educativa en general. Les xerrades i presentacions formals d’actualitzacions i justificacions dels programes realitzades entre un públic més ampli que inclou representants de les autoritats locals, membres dels ajuntaments i membres de la comunitat local i ONG rellevants creen plataformes de difusió d’informació i també ofereixen l’oportunitat de trobar-se directament als voluntaris interessats i potencials, amb el personal local i fer consultes directes sobre el seu voluntariat. De la mateixa manera, també tenen lloc altres esdeveniments solidaris com els menjars solidaris que destaquen la cuina nepalesa per enfortir la relació entre els membres d’Amics del Nepal i amb nous convidats. En funció de la disponibilitat de formació durant el temps de la visita, aquests viatges també ofereixen oportunitats de desenvolupament professional al personal del projecte.

El projecte té en compte l’ODS 17 de Col·laboracions per als Objectius en què a través dels programes d’intercanvi entre els estudiants beneficiaris d’Amics i els infants i joves de Barcelona, ​​i la visita anual a Barcelona, ​​pretén potenciar la cooperació Nord-Sud donant suport als objectius organitzatius i la missió d’Amics del Nepal de millorar la vida dels infants, joves i dones desfavorits del Nepal.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: