Esdeveniments Notícies

La Kavita i el Rohit, 19 dies a Catalunya

La Kavita, directora d’Amics del Nepal, i el Rohit, coordinador del programa Jove, són dos peces claus de l’equip que fa possible els projectes de cooperació d’Amics del Nepal sobre el terreny. 

Durant 18 dies (entre el 25 de març i el 13 d’abril de 2023), la Kavita i el Rohit han estat a Catalunya per a realitzar activitats, xerrades, reunions i visitar tots els amics que han fet durant els anys que porten treballant per Amics del Nepal. Durant aquests dies han pogut complir els objectius proposats i passar-s’ho la mar de bé. 

Enfortir vincles amb localitats col·laboradores

 1. Castellar del Vallès: Des del 2017 l’ajuntament de Castellar col·labora amb Amics del Nepal, gràcies al vincle creat per l’escola Joan Blanquer. Durant aquest dies s’han realitzat tres visites a la localitat: 
 • Acte obert al Calissó Cultural
 • Escola pública Mestre pla
 • Escola pública Joan Blanquer

 1. Sant Quirze del Vallès: Des del terratrèmol del 2015 l’ajuntament de Sant Quirze ha col·laborat en molts dels projectes d’Amics del Nepal, gràcies al vincle creat per Ateneu del Món, una associació d’aquesta localitat. Durant aquests dies s’han realitzat tres visites a la localitat:
 • Xerrada als alumnes de l’institut Salas i Xandri en el marc del projecte trimestral del centre “Be engaged in your world”. Els alumnes han creat durant aquesta setmana un programa per la ràdio local, parlant d’Ateneu del Món i els projectes en els que col·laboren, incloent Amics del Nepal: https://www.radiosantquirze.cat/programs/somsolidaris/radiosantquirze_podcast_6983?ref=wa 
 • Xerrada oberta a la biblioteca Marcel Ayats
 • Xerrada amb els alumnes de 4t d’ESO de l’institut Salas i Xandri

 1. Cardedeu: Ja fa dos anys que l’ajuntament de Cardedeu col·labora amb els projectes d’Amics del Nepal. La Kavita i el Rohit van realitzar una xerrada al centre cultural Tèxtil Rase Fàbrica de Cultura.

Esperem que en properes visites, puguin visitar també altres localitats col·laboradores com Olesa de Montserrat, Montornés del Vallès, Altafulla, Sant Esteve de Sesrovires o Naut Aran.

Crear noves estratègies

L’equip de voluntaris d’Amics del Nepal a Catalunya i els treballadors al Nepal estem en coordinació diària, però aquesta visita és una oportunitat també per poder-nos coordinar cara a cara i això ajuda a tenir noves idees i a motivar-nos per seguir millorant els nostres projectes.

 1. Reunió amb la Fundació la Caixa: Ja fa dos anys que la Fundació La Caixa col·labora amb els projectes d’Amics del Nepal. Es va realitzar una reunió amb una representant de la fundació per intercanviar idees de millora i ampliació en la col·laboració.
 2. Formació a la Kavita i al Rohit de prevenció a la conducta suicida dirigida per la Glòria Iniesta d’APSAS.
 3. Xerrada a Altair: Per obrir-nos a nou públic, vam fer l’iniciativa de fer una xerrada a la prestigiosa llibreria de Barcelona.
 4. Reunió de Junta Directiva: Una part important de l’equip executiu d’Amics del Nepal es va reunir per poder dissenyar les properes millores en els projectes de cooperació.
 5. 1r School Doc-Fest a l’escola Lanaspa de Terrassa: Es va fer un acte per tancar la prova pilot d’aquest projecte col·laboratiu entre infants del Nepal i alumnes de 6è de primària d’escoles catalanes creat per Amics del Nepal durant el 2022: https://www.amicsnepal.org/coneix-nos/school-doc-fest/ 

Descobrir Catalunya

En Rohit i la Kavita també han aprofitat aquest viatge per tenir experiències memorables. Han visitat els museus Cosmocaixa, Picasso i Dalí. També han pogut veure Tarragona, Terrassa, un partit del Barça al Camp Nou, viure un correfoc a Sabadell,  viure una nit de concert a Barcelona i fer caminates per la muntanya de Montserrat i pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. En Rohit ha pogut veure el mar per primer cop i fins i tot fer submarinisme.

Naturalment, la gastronomia no ha faltat. Ells han portat el menjar del Nepal, cuinant el dia de la junta directiva, el sopar solidari a Vilassar de Mar, gestionat pel grup Òlbia, o el Doc-Fest a Terrassa. I han pogut tastar alguns dels elements més importants de la gastronomia Catalana com una calçotada a Mont-roig del Camp, una paella, canelons o un tast amb els viticultors Llopart.

Una visita del més profitosa. Un gran agraïment de part d’Amics del Nepal a tots aquells que ho heu fet possible o heu pogut participar en algun dels esdeveniments!

Per aquells que no hi heu pogut ser, no us preocupeu, segur que hi tornem el curs vinent!