Awasuka

  • Reconstrucció Amics del Nepal

La paraula Awasuka està formada per les inicials de les paraules nepaleses aawaas sudhar karyakram, que volen dir ‘programa de millora de l’hàbitat’. El programa va ser desenvolupat per tres entitats: Amics del Nepal, Base-A i el CCD, el Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC, Agragaami Krishak Krishi Sahakaari i el Rotary Club de Kantipur. Recentment, el Rotary Club d’Hetauda també s’ha unit a l’equip. En aquesta unió de forces que es va iniciar el juliol del 2015 Amics del Nepal hi va aportar el coneixement del país i la infraestructura a Nepal fins a completar els primers 5 anys de programa, que actualment proporciona el Rotary Club.

Base-A hi proporciona l’experiència en arquitectura i cooperació, i la UPC, va proporcionar el suport logístic dels cooperants desplaçats, així com l’assessorament d’un expert en cooperació.

L’objectiu principal del programa és apoderar la població amb coneixements tècnics, socials i econòmics, per tal que pugui respondre millor a possibles terratrèmols futurs.

Com a objectius secundaris, el programa desenvolupa activitats per resoldre altres problemes relacionats amb l’hàbitat: el tractament de l’aigua mitjançant conscienciació i tallers diversos, la millora de les latrines i la construcció de xemeneies per obtenir cuines més saludables. Aquestes activitats les fan formadors locals especialitzats en forma de tallers puntuals.

Per a veure totes les noticies que es van generar en el programa durant els 5 anys que hi va participar Amics del Nepal, cliqueu aquí!

Podeu veure també la web del programa, que continua funcionant sota el paraigües de Base-A i el Rotary Club, centrant-se especialment en la construcció de xemaneies: www.awasuka.org