Alfabetització de dones (WLP) Notícies Programa d'expansió Suport a les famílies Suport als joves

Distribució d’emergència Covid-19 juny 2021

La segona onada de la Covid-19 ha tingut un impacte devastador en tot el país. Tot i el tancament del Nepal, no hi ha plans ni regulacions per controlar la situació. Els hospitals no tenien cilindres d’oxigen, els llits estaven abarrotats, les vacunes escassejaven i es notificaven més de 5000 casos de Covid al dia. Durant aquest període, el país va dependre completament de les iniciatives de la comunitat i l’ajuda exterior.

A part d’aquests problemes, la població en general va tenir moltes dificultats per dur a terme la vida diària. A causa de la manca de recursos financers, les persones no podien satisfer les seves necessitats bàsiques, especialment els assalariats diaris. Donades aquestes circumstàncies, Amics del Nepal es va adreçar als beneficiaris i famílies per conèixer més sobre la seva situació. I el 10 de juny es va distribuir una quarta ronda de paquets d’ajuda per a un total de 23 famílies de beneficiaris. Depenent de la mida de la família, els paquets incloïen packs bàsics d’alimentació i higiene. L’arròs, les llenties, l’arròs batut, l’oli, la sal i el sabó van ser els articles de socors proporcionats. Juntament amb això, les famílies van rebre diners en efectiu per ajudar amb les despeses de combustible per cuinar.

El mateix dia, es van distribuir llibres de pràctica d’alfabetització bàsica en nepalès a 14 dones interessades (mares del Programa Infantil d’Amics i dones de la comunitat que treballen en fàbriques de catifes). L’objectiu principal de la distribució d’aquests llibres és millorar les seves habilitats d’alfabetització i ensenyar-los a llegir i escriure en nepalès. A més, pel fet que no hi ha hagut classes al Centre d’Activitats, es va considerar el millor moment per invertir en adquirir coneixements durant el confinament a casa.

Amb el suport de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, l’Ajuntament de Sant Quize del Vallès i Ateneu del Món: