Hora de formació Programa de joves

Sessions en línia per créixer junts

L’Hora de Formació és un projecte del Programa Jove d’Amics del Nepal iniciat el 2019 amb l’objectiu de desenvolupar i capacitar el personal i als estudiants en pràctiques a través de l’exposició necessària a diversos esdeveniments, seminaris, exposicions, visites de camp i altres capacitacions, així com algunes activitats de caràcter més lúdic. El projecte també té com a objectiu crear un lloc de treball enriquidor que ajudi als empleats a assolir les metes i habilitats personals necessàries.

Atès que el bloqueig es va reprendre una vegada més a l’abril a causa de la segona onada de la covid-19, l’exposició necessària a través d’esdeveniments presencials i visites de camp no va ser possible. Per tant, es va iniciar l’intercanvi setmanal en línia per a desenvolupar les habilitats de presentació i recerca dels estudiants en pràctiques i treballadors juntament amb les habilitats clau per a la vida (creativitat, pensament crític, col·laboració, comunicació, cura). Tots els dimecres, els interns i treballadors comparteixen en línia diferents temes que els ajuden a desenvolupar els seus coneixements i promou el seu creixement personal. Durant aquests intercanvis en línia s’utilitzen diferents mitjans com poesia, presentacions de diapositives, vídeos i fins i tot qüestionaris per fer que les sessions siguin més dinàmiques i divertides. Com a resultat d’això s’han anat desenvolupant gradualment i millorant les seves presentacions i habilitats comunicatives.

No obstant això, hi va haver alguns desafiaments que els estudiants en pràctiques i treballadors van enfrontar durant aquestes sessions. El nerviosisme va ser un factor comú, ja que va ser la seva primera experiència en liderar aquest tipus d’intercanvis en línia. Si bé se sentien més còmodes en persona, era una mica difícil interactuar sense problemes a la pantalla. No obstant això, com passa amb la majoria de les activitats d’Amics del Nepal, aquestes sessions també són experimentals i, amb sort, gaudiran més a mesura que continuen aprenent.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: