Classes per projectes (PBL) Programa d'infants

Inici de les classes online del programa d’infants

Amics del Nepal ha realitzat els seus projectes online en els últims dos trimestres de 2020 i gradualment està passant a sessions presencials en 2021 gràcies a l’evolució del confinament. L’increment de les restriccions amb la segona onada al Nepal, degut a aquesta pandèmia interminable, ha fet difícil realitzar regularment les activitats presencials. Per aquesta situació, el Centre d’Activitats d’Amics del Nepal a Katmandú ha hagut de romandre tancat durant un llarg període de temps. No obstant això, fer les classes online com una alternativa a les classes presencials, ha ajudat a continuar fent les activitats i el procés d’aprenentatge sense problemes.

Així, amb l’objectiu de mantenir la continuïtat de les activitats i permetre que els nens/es i joves aprenguin coses noves i amb regularitat, Amics ha reprès aquest mes de juliol les seves sessions online sota diferents temàtiques per als nens/es i joves. Les classes s’han dividit en dos grups: Classes PBL per als graus V-VII i Sessions Experimentals per als graus VIII-X, que comparteixen el mateix tema: els Drets de l’Infant. 

Les classes de PBL amb els nens/es més petits es duen a terme 3 dies a la setmana durant 1 hora online, mentre que les sessions experimentals per a adolescents s’estan realitzant durant 2 hores tots els dissabtes. Aquest projecte temàtic dels Drets de l’Infant va finalitzar el 14 de setembre (Dia Nacional del Nen), on els nens/es han presentat el resultat final d’aquest projecte de 8 setmanes de durada.

A través d’aquest tipus de sessions online, volem animar als nens/es a que es converteixin en aprenents independents i ajudar-los a desenvolupar habilitats per a la vida, com el pensament crític, la creativitat, la comunicació, etc. També, com a organització, ens ajuda a fer un seguiment regular d’aquests nens/es i les seves famílies i, en aquests temps difícils, brindar-los ajuda de totes les formes possibles.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: