Bhimphedi CH Cases d'acolliment Namuna Bari

Introducció als probiòtics

L’objectiu del projecte Namuna Bari és el de ser una font d’aprenentatge per a que els/les nens/es, els/les joves i el personal de Bhimphedi, Balmandir experimentin i provin coses noves. Des de l’inici del projecte, s’han dut a terme diversos tallers educatius i activitats per als/les nens/es i el personal.

El 5 de març es va impartir un taller de probiòtics entre els/les joves i els/les nens/es de Balmandir. El principal objectiu va ser la presentació del tema “Els probiòtics i els seus beneficis” a través de l’experimentació amb receptes d’aliments probiòtics. El taller va ser realitzat per joves i nens/es. Al llarg de la jornada, els participants van rebre també informació sobre els probiòtics, els seus beneficis i alguns exemples d’aliments probiòtics.

Un dels experiments amb aliments probiòtics va ser l’elaboració de kimchi que van realitzar els/les joves de vuitè a desè grau. L’encarregat del taller va instruir i proporcionar informació sobre l’elaboració de tot el procés de kimchi. Després de la pràctica, es va realitzar una breu enquesta per avaluar el seu aprenentatge sobre probiòtics. A més d’això, 15 nens/es de segon a setè grau van participar en l’elaboració de iogurt. Van poder veure tot el procés de creació del iogurt a través de la fermentació de la llet.

Així, el taller va dur a nens/es i joves a experimentar nous tipus de processos alimentaris. També van aprendre i van degustar nous aliments i les seves receptes. Aquests experiments van fer que els/les nens/es i joves poguessin adquirir una nova habilitat, pel que aquest tipus de tallers educatius són molt interessants i continuaran en els pròxims dies.

El projecte Namuna Bari és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Montornés del Vallès i ha estat possible durant el periode 2018 – 2020 gràcies al suport d’Ateneu del Món i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.