Bhimphedi CH

6è Balman Market

El 28 de setembre de 2019, els nens de Bhimphedi van viure la sisena edició del Balman Market, que també va coincidir amb la festa del Dashain. L’activitat la va realitzar l’equip de Katmandú amb el suport d’un voluntari català i el personal de la casa d’acollida de Balmandir. L’objectiu principal d’aquest esdeveniment és que els nens comprenguin el valor de les coses, ja que la majoria de les vegades hem de treballar molt dur per obtenir les coses que volem tenir.

Per aquesta raó, durant els quatre mesos previs a l’esdeveniment, els nens ajuden realitzant diferents tasques al centre per rebre punts que després es converteixen en “Rupies Balman”. Aquestes rupies després s’utilitzen per comprar al Mercat Balman. Amb aquest objectiu, els nens s’involucren en diferents activitats, com ajudant a la cuina, a l’hort o en la neteja general de la llar dels nens. I així van guanyant punts.

Com aquest Balman Market va ser una edició especial, ja que també se celebrava el Dashain al Nepal, els nens van poder trobar articles per estrenar com roba, jocs i joguines, equips esportius, articles de neteja i alguns productes electrònics. L’esdeveniment funciona com un mercat real i ajuda als nens a comprendre millor el concepte dels diners.
Ja estem preparant el següent Mercat Balman amb tots els productes que els socis d’Amics del Nepal ens envieu! Gràcies!