Esdeveniments

Dissabte nepalès a Osona

El passat dissabte 28 de setembre va ser un dia molt solidari i molt nepalès a Osona.

Amics del Nepal va celebrar al Brull un menjar solidari on unes 70 persones ens vam reunir per a menjar Dalbhat (arròs amb llenties amb molts complements). Vam gaudir de bon menjar, de bona companyia i d’un entorn immillorable; i vam poder recaptar 1100 euros, un gran èxit! Amb aquesta quantitat la casa d’acolliment de Bhimphedi alimenta els 32 nens i nenes i el personal de la casa d’acolliment durant un mes.

Aquell mateix vespre, a Vic, Indira Rana Magar, una treballadora social nepalesa, fundadora i directora de Prisoners Assistance Nepal (PA Nepal) feia un discurs inspirador per als centenars de persones que ens vam reunir per a escoltar-la i donar-li el nostre suport. L’acte organitzat per Casa-Terra i amb el suport del cantant de Txarango, va ser tot un èxit.

Podeu veure el vídeo-clip fet per Txarango per a aquest projecte:

https://www.youtube.com/watch?v=8qmivint-fc&fbclid=IwAR2EG87VLiM5TiL6M3LJoiov-fxIxaVqmmvKAi_fEagTe7VDD_z5dob8xoI

La Indira, és una lluitadora que porta 30 anys millorant la vida de dones empresonades i dels nens que empresonen amb elles. Centenars de nens han pogut deixar presons nepaleses i viure en centres gestionats per ella directament o indirectament (com és el cas de la casa de Mala Home i d’altres), o viure a les presons amb més dignitat i millors condicions, tenint accés a escolarització. https://youtu.be/knNUOLgtbdw

Juntament amb Puspa Basnet (https://youtu.be/ACWRdK4WR38) i Anurala Koirala (https://youtu.be/EpMX1eSVWpY), Indira és reconeguda com unes de les treballadores socials nepaleses amb més influència i impacte per a millorar la societat nepalesa.