Patan CH Voluntariat

Taller esportiu

El 24 d’agost un equip esportiu de Madrid, juntament amb alguns treballadors d’Amics del Nepal, van visitar el centre d’acollida de Patan per realitzar un taller esportiu. Al voltant de 15 nens van participar de les activitats d’aquest dia. Per començar, es van reunir tots en una sala interior del centre perquè els esportistes es presentessin i expliquessin la dinàmica i els jocs que havien preparat. Després, tots es van dirigir al pati del centre d’acollida, on van començar a jugar amb una pilota enorme. La majoria dels nens es van sorprendre al veure una pilota tan gran i van passar una bona estona jugant amb ella. Més tard es van fer dos grups i havien d’aconseguir passar la pilota a l’altre costat de l’equip contrari. Aquest joc els va ensenyar als nens a jugar en equip i sobretot a jugar sense donar-se cops entre ells i fer-se mal. La següent activitat va dividir als nens segons l’esport a escollir que volguessin, amb diferents materials esportius. Uns van jugar a futbol, altres a bàsquet, altres van jugar a bàdminton i alguns van seguir passant-se la pilota de plàstic enorme. Fins i tot els més petits de la casa van jugar amb una pilota petita de cricket. Els voluntaris madrilenys es van unir als nens i van jugar amb ells tot el dia. Organitzant un dia diferent pels nens del centre d’acollida de Patan que van gaudir de totes les activitats esportives.

I és que la realització d’un esdeveniment esportiu pot ajudar els nens a desenvolupar habilitats de cooperació, augmentar la seva autoestima i mantenir-los actius mentalment i físicament.