Amor CH Cases d'acolliment Voluntariat de salut

Tallers de salut i revisions mèdiques a Mahendranagar

Amics del Nepal ha estat invertint en el projecte de salut des dels seus inicis amb l’objectiu principal de brindar la major quantitat possible de beneficis sanitaris als nostres col·laboradors: centres d’acollida, escoles i altres beneficiaris clau. Cada any, metges i infermeres de Barcelona visiten el Nepal per realitzar de manera voluntària tallers i revisions de salut a aquests beneficiaris. Aquest any, hem rebut bastants voluntaris (el David, la Georgina, en Miquel i la Rut) que han realitzat diversos tallers de salut a aquests grups. A mitjans de juny, els dos voluntaris (el Dr. Miquel i la Rut) amb alguns membres del personal de Katmandú van visitar Mahendranagar per realitzar tallers de salut a la Florida School i revisions generals als nens del centre Amor Children’s Home.
Taller de salut a l’escola Florida
Es van impartir tallers de salut als nens dels graus 3 i 7. El grau 3 va rebre un taller d’atenció primària d’higiene d’una hora, mentre que en el grau 7 es va realitzar un taller de RCP i simulacre d’incendi d’una hora i mitja. Els tallers es van fer dinàmics, amb qüestionaris i mètodes pràctics, per involucrar els nens de manera efectiva i també per ajudar-los a entendre els conceptes fàcilment. Aquests tallers van ser molt interessants per als nens de l’Escola Florida, ja que alguns conceptes com la RCP i el simulacre d’incendi van ser nous per a ells. Els tallers van ser ben rebuts pels estudiants i l’escola també va comentar que li agradaria seguir rebent aquest tipus de tallers en el futur.
Revisions de salut al centre de nens “Amor”
En Miquel i la Rut van realitzar revisions generals de salut (pressió arterial, mesures d’altura i pes, revisions dental, d’oïdes i de la pell) als nens d’Amor Children Home. I tots estan sans i forts i sense cap malaltia greu. A més, els nens que l’any passat van ser recomanats per altres voluntaris a anar a l’hospital a fer una revisió específica, ja estan completament bé.
No cal dir que els nens estan molt contents quan vénen nous voluntaris a fer revisions cada any. Ja que Amor CH, per la seva ubicació, està aïllada dels serveis bàsics de salut, el que fa que la necessitat dels controls de salut sigui molt alta. I perquè això passi, Amics del Nepal ha estat treballant constantment per recaptar fons per a projectes de salut i trobar voluntaris cada any. Amb l’eslògan “més val prevenir que curar”, Amics del Nepal segueix intentant donar suport sanitari als infants, joves i dones del Nepal. Per obtenir més informació sobre els esforços de finançament col·lectiu d’Amics del Nepal, entra a:
https://www.migranodearena.org/reto/20042/salutpernepal

#SalutperNepal