Programa de joves Setmana social (SW)

Visita a l’hort urbà: After SEE Curs 2019

Les excursions són un element essencial en el curs After S.E.E d’Amics del Nepal, ja que ensenyen als estudiants la realitat del projecte que estan duent a terme. Durant el projecte de 10 setmanes que s’està realitzant aquest any titulat “Hort Urbà”, els estudiants van realitzar tres visites per entendre millor els diferents conceptes, dissenys i objectius dels jardins i horts urbans a la ciutat de Katmandú.

A la primera visita, els joves van explorar l’exòtic i neoclàssic Jardí dels Somnis situat al centre de la ciutat, a Thamel. El grup va passejar per diversos pavellons, un amfiteatre, nombrosos estanys i va poder descansar sota pèrgoles plenes de flors. Per a la majoria dels estudiants, aquesta era la primera vegada que visitaven el jardí. A la segona visita, els joves van visitar un viver local on van estudiar les plantes i els seus noms, les condicions de creixement, així com també van apuntar els preus de cadascuna. L’última visita va tenir lloc a Wegain Zone, un espai ecològic comunitari a Boudha. En aquesta visita, els estudiants van poder observar espais interiors i un jardí fet de materials reciclats com bambú, ampolles, pneumàtics i fins i tot inodors i sabates. Aquestes tres visites van permetre als joves analitzar com un jardí/hort urbà pot tenir valors ornamentals i funcionals. Amb aquestes observacions els joves van començar a dissenyar i planificar el seu propi jardí urbà.

Amb el suport de l’Ajuntament de Castellar del Vallès