Bhimphedi CH Cases d'acolliment Hores socials (SH) Programa de joves

Bal Man Market – 5a edició

El 18 de maig del 2019, l’equip d’AN de Katmandú, juntament amb joves voluntaris del centre, van visitar el centre d’acollida de Bhimphedi per organitzar la 5ena edició del Bal Man Market. L’objectiu principal d’aquest esdeveniment és que els nens entenguin el valor de les coses i que la majoria de les vegades hem de treballar dur per aconseguir les coses que volem. Per aquesta raó, durant els quatre mesos previs a l’esdeveniment, els infants i joves ajuden en tot el que poden en el centre d’acollida per aconseguir punts. Aquests punts després es canvien per “Bal Man Rupies”, que són les que utilitzen després per comprar béns al mercat. Amb aquest objectiu de joc en ment, i per a guanyar el màxim de punts possibles, els nois s’involucren en diferents tasques al centre: cuinar, fer neteja general, cuidar de l’hort urbà… Fins i tot, entre ells organitzen diferents tasques de manualitats per produir productes que després poden vendre als organitzadors del mercat, és a dir, als venedors del Bal Man Market.

Aquest mateix esdeveniment es fa cada quatre mesos, i els nens poden comprar des de roba, jocs i joguines, roba d’esport, productes de neteja i fins i tot alguns objectes electrònics. El mercat funciona com un mercat real i ajuda als nens a entendre el concepte dels diners. Fins ara, ha estat una manera efectiva de mantenir els nens actius i fer-los entendre petits aspectes bàsics de la vida.

Amb el suport de l’Ajuntament de Castellar del Vallès