Bhimphedi CH

Activitats durant les vacances

Després d’acabar l’examen final de l’any acadèmic, tots els nens del centre d’acollida de Bhimphedi van tenir vacances durant tres setmanes. Durant aquests dies, les escoles estan tancades i no hi ha classe. Els nens descansen de les seves activitats escolars, dels deures, d’haver de llegir molts llibres i contestar moltes preguntes… Les vacances són necessàries perquè els nens se sentin lliures, agafin energia i s’entretinguin en el que més els agradi fer. I per als infants més ganduls, el personal de Balmandir va decidir organitzar algunes activitats per mantenir-los actius i que penséssin en creacions innovadores.

Una de les activitats en concret es va realitzar perquè els nens coneguessin l’ús alternatiu (o reciclatge) dels materials de rebuig. Així que van crear estalvis utilitzant closques de blat de moro i deixalles de plàstic. Aquestes estores estan fetes de material natural, lliure de contaminació i ecològiques i també poden ser utilitzades com a seient per al terra o per decorar les parets. Una altra activitat va ser teixir flors i polseres de llana. Santa Maya didi i Ranjita van ensenyar als nens a aprofitar el seu temps lliure transformant materials de rebuig en productes útils per a la vida diària. Encara que al principi no va ser fàcil per a ningú, ni pels cuidadors ensenyar, ni pels nens entendre-ho, els nens van continuar practicant i van acabar fent precioses flors, braçalets i estalvis.