Alfabetització de dones (WLP) Centre de dones Programa d'expansió

Tancament del curs d’Alfabetització de Dones a Bhimphedi

El Projecte d’Alfabetització de Dones és un dels projectes dirigits per Amics del Nepal dissenyat per a dones que desitgen desenvolupar les seves habilitats d’alfabetització per portar una vida ben informada i digna. L’objectiu principal del projecte és millorar la qualitat de vida de les dones centrant-se en l’educació. Per assolir tots els objectius previstos, el projecte porta a terme diverses activitats com classes d’alfabetització, visites de camp, sessions amb oradors convidats i tallers de salut. El projecte s’està implementant a Katmandú i a Bhimphedi (Makwanpur). Les 12 dones del grup d’alfabetització a Makawanpur han completat els tres nivells de llibres del WLP dissenyats per Amics del Nepal. Després de finalitzar aquests llibres, les dones han adquirit habilitats bàsiques d’alfabetització que els facilitaran la vida diària en el futur.

L’esdeveniment de tancament del curs del grup d’alfabetització de Bhimphedi es va dur a terme el 20 de desembre. L’equip de Katmandú juntament amb la directora d’Amics del Nepal vam viatjar a Bhimphedi per a l’esdeveniment. L’equip de Bhimphedi va estar ple d’hospitalitat i ens va rebre amb guirnaldes i tika. Hi va haver un total de 15 participants a l’esdeveniment (10 dones, 2 treballadors de l’equip de Bhimphedi i 3 treballadors de l’equip de Katmandú). Les dones van participar activament durant l’esdeveniment. Van compartir testimonis de la seva trajectòria en aquest projecte de dos anys. Fins i tot van parlar de com aquestes classes d’alfabetització havien tingut un impacte en les seves vides quotidianes. Al final de l’esdeveniment, es van distribuir llibres de contes nepalesos i quaderns a les dones per animar-les a continuar aprenent. També es van distribuir paquets d’higiene d’hivern en el mateix esdeveniment, que va concloure amb un dinar preparat per les pròpies dones. La família d’Amics del Nepal està realment agraïda a totes les dones que han participat en aquest projecte.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: