Cases d'acolliment Patan CH Programa de joves Setmana social (SW)

Tallers escolars a Lalitpur

Els joves beneficiaris i beneficiàries d’Amics del Nepal que actualment estudien primer de batxillerat i participen en el projecte de la Setmana Social del centre d’activitats d’Amics del Nepal van realitzar dos tallers per a escoles sobre el tema “Gestió de deixalles sòlides”.
Els tallers es van realitzar a dues escoles de Lalitpur properes a la casa d’acolliment de Patan, del 27 de novembre al 2 de desembre de 2022. El taller es va dur a terme amb més de 250 estudiants de sisè i setè grau. L’objectiu principal del taller va ser brindar coneixements als i les joves estudiants sobre el tractament de deixalles sòlides i motivar-los a segregar les deixalles, ja que és un dels temes crucials al Nepal.

El taller va ser dissenyat en quatre mòduls diferents: introducció sobre residus, fonts de residus, canals de distribució de residus al Nepal i segregació de residus sòlids al Nepal. Va consistir en diferents activitats dissenyades perquè els estudiants asseguressin i avaluessin les seves experiències d’aprenentatge. Els joves van dur a terme el taller a l’internat Ashmita High School, escola on estudien la majoria dels nens i nenes de la casa d’acollida de Patan i a l’institut públic Shree Janaudhaya a Bhaisepati; cada classe constava de més de 70 estudiants.

El taller va ser un èxit amb el suport i la iniciativa d’aquestes escoles i la seva preocupació per la gestió de residus sòlids al Nepal. Era molt important que els i les joves estudiants aprenguessin sobre això, ja que així el taller pot tenir un impacte més durador i sostenible en el futur.

El taller va ser una de les maneres d’estendre els aprenentatges dels i les joves a la comunitat i promoure que aquests joves també siguin encara més responsables socialment.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: