Patan CH

Taller educatiu sobre ciberassetjament al centre d’acollida de Patan

En el segle XXI, gairebé tots els menors tenen accés a Internet a través de telèfons mòbils, portàtils o ordinadors. Mentre els donem aquestes facilitats, també és important que siguin conscients dels delictes cibernètics i els impactes negatius d’Internet. L’assetjament cibernètic és un tema important per comentar amb els menors perquè estan connectats a Internet, ja sigui per estudiar o per jugar. Davant de la importància de crear consciència sobre aquest tema, es va dur a terme un taller al centre d’acollida de Patan el 26 de novembre.

Els i les menors a partir de IX grau del centre van ser els principals participants del taller. Se’ls va presentar l’assetjament cibernètic mitjançant un PowerPoint i un vídeo curt. Després de la introducció al ciberassetjament, també es va mostrar com poden estar segurs i les accions a prendre en aquests casos. Tots els participants estaven intrigats pel tema i també van començar a compartir algunes experiències.

El taller va durar 40 minuts i es va tancar amb una activitat de reflexió on es van compartir algunes possibles accions a fer quan algú està sent ciberassetjament, com havien après al llarg del taller.

Aquests nens i nenes ja coneixien el tema, ja que se’ls va presentar durant un espectacle teatral (Wifi Shutdown), presentat per Amics Youth la setmana anterior. Tot i això, aquest taller els va aclarir els seus dubtes sobre el tema. Amics del Nepal també continuarà fent aquests tallers educatius en el futur.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: