Alfabetització de dones (WLP)

Taller de salut sobre higiene personal a Bhimphedi

Les classes d’alfabetització per a dones han començat aquest any al municipi rural de Bhimphedi per a donar suport a les dones del poble a adquirir o millorar les habilitats bàsiques de lectura i escriptura i la seva higiene per millorar en salut, mitjançant diversos tallers i activitats.

El 10 de juliol es va organitzar el primer taller bàsic de salut per al grup d’alfabetització de Bhimphedi. Hi va haver un total de 17 participants, entre elles 2 membres del personal. L’objectiu principal del taller era conscienciar les dones de la importància de la higiene i les cures bàsiques. Per exemple, rentar-se les mans, tapar-se la cara quan s’esternuda, rentar-se els cabells, raspallar-se les dents i passar el fil dental, aplicar desodorant i canviar els llençols. La sessió va incorporar vídeos i uns quants exercicis físics per ensenyar a les participants sobre el tema. Al final del taller també es va repartir un conjunt de paquets d’higiene a cada participant que consistia en una tovallola, pols de talc, sabó, raspall de dents, pasta de dents, tallaungles i pinta per afavorir la higiene personal. Com que la majoria de dones assistien per primera vegada a un taller de salut, va ser entretingut i educatiu per a elles.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: