Programa d'infants Suport a les famílies

Reunió amb pares de les beneficiàries del programa PBL 2021/22

El 26 de novembre, Amics del Nepal va realitzar una reunió amb els pares i les mares dels nens i nenes beneficiàries del programa PBL. El principal objectiu d’aquest esdeveniment va ser millorar l’assistència i la participació dels menors a l’Aprenentatge Basat en Projectes. També es va dur a terme un taller de salut per ajudar els participants a comprendre els canvis físics i emocionals que desenvolupen els seus fills i filles durant la pubertat i recomanar-los més empatia.

En total van assistir 15 tutors i tutores a la reunió, els quals van ser rebuts amb una petita activitat introductòria, on havien de recordar el nom dels assistents, perquè així es coneguessin i se sentissin més còmodes i participatius. Després, se’ls van presentar els horaris i les activitats al Centre d’activitats i se’ls va mostrar la importància de la seva col·laboració i comentaris. Els pares i mares també van donar la seva opinió sobre el creixement dels fills i filles i com ha canviat la seva rutina diària després d’unir-se a Amics del Nepal.

Després de les diferents aportacions, es va dur a terme un taller de salut a la pubertat en què es va destacar la importància dels canvis emocionals i el paper dels tutors durant aquesta etapa. Tots els assistents tenien alguna idea sobre els canvis físics durant la pubertat, però molt pocs coneixien els canvis emocionals. A través d’una activitat grupal es van tractar els canvis emocionals i es van compartir alguns consells i idees per implementar amb fills i filles.

Tots els assistents van participar activament a la discussió grupal i tenien curiositat per saber més sobre els canvis emocionals durant la pubertat. També van sol·licitar que l’equip d’Amics dugui a terme aquests tallers amb més freqüència, per tant aquest tema es tornarà a presentar durant la propera reunió juntament amb altres importants.

Un dels principals objectius d’Amics del Nepal ha estat proporcionar als pares i mares informació i consciència sobre temes importants a través d’aquestes trobades. Creiem que és molt important que els tutors tinguin coneixements i habilitats per millorar la criança dels seus fills i filles.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: