Classes experimentals (EL) Classes per projectes (PBL)

Visita al Museu Taragaon, Kathmandu Triennale 2077

El 26 de març vam portar els i les nostres 21 alumnes de PBL i EL al museu de Taragaon, Boudha, per veure una exposició sobre agricultura i jardineria organitzada per Kathmandu Triennale. Kathmandu Triennale 2077 és una exposició d’art anual organitzada pel Ministeri de Cultura, Turisme i Aviació Civil del Nepal juntament amb la Fundació d’Arts Siddhartha. L’exposició es va dur a terme el març del 2022 a cinc llocs d’importància històrica i cultural al voltant de Patan, Katmandú i Boudha, on es van presentar actuacions, tallers, exposicions i esdeveniments públics. Kathmandu Triennale és la principal plataforma internacional del Nepal per a les arts contemporànies en la seva quarta edició.

L’exhibició a Taragaon estava situada a 15 minuts a peu de l’Amics Activity Centre. Dos guies turístics ens van acompanyar durant tota l’exhibició i ens van explicar els detalls de l´esdeveniment. Hi va haver diverses seccions sobre temes com Mithila Arts, l’agricultura a terrasses, la cultura alimentària i les seves influències, el moviment de persones i la transmissió cultural; la cultura Tamang, els insectes i paisatges, entre d’altres temes. Els i les nostres estudiants van gaudir connectant aquestes seccions entre si per comprendre més a fons la relació entre els insectes i les plantes, els humans i els seus efectes a l’agricultura i l’exposició en general, mentre els guies turístics els hi ho explicaven. També vam poder conèixer alguns artistes de Mithila i fer una petita sessió de preguntes i respostes. El recorregut va finalitzar amb una petita activitat de reflexió on els alumnes i les alumnes van compartir les seves experiències a través dels seus dibuixos i petits diaris.

Va ser una visita molt educativa i interessant per al nostre alumnat. El museu Taragaon és un museu d’art contemporani amb grans arxius d’arquitectura que promouen i preserven el patrimoni cultural i arquitectònic del Nepal. Els estudiants, després, van explorar el museu i van fer algunes fotos abans de tornar al Centre d’Activitats.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: