Alfabetització de dones (WLP) Programa d'expansió

Distribució dels llibres de WLP al centre d’activitats

Després d’una llarga aturada a causa de la COVID-19 i el confinament, s’han iniciat les classes d’alfabetització per a les mares dels beneficiaris i les dones de la comunitat local. Actualment, hi ha 14 dones participant al Projecte d’Alfabetització de Dones (WLP per les sigles en anglès). Totes tenen un nivell inicial ja que no tenen antecedents d’alfabetització. Des d’octubre les classes estan sent de dues hores presencials tots els dissabtes, on les dones aprenen i desenvolupen habilitats bàsiques de lectura i escriptura al nepalès.

Actualment el projecte es desenvolupa a través de dos nivells de nepalès per a principiants. El llibre de primer nivell es va desenvolupar i distribuir al juny. Després de completar aquest nivell, el 20 de novembre es va crear i distribuir el segon llibre. En aquest segon nivell, les alumnes poden desenvolupar la fonètica bàsica nepalesa, paraules i oracions simples. A més el llibre inclou alguns exercicis de revisió del nivell anterior i també recull exercicis artístics i visuals que complementen i fan que l’aprenentatge sigui més interessant.

L’alfabetització sempre ha estat una de les eines més importants que les dones poden comptar per tenir més oportunitats i així aconseguir una vida de qualitat. Amb la continuïtat d’aquest projecte tenim l’esperança de permetre’ls estar un pas més a prop d’assolir els seus objectius.