Cases d'acolliment Patan CH Programa de joves Setmana social (SW)

L’esdeveniment de Patan va marcar la Setmana Social.01

Després de la pandèmia de COVID i el confinament, Amics del Nepal va iniciar els programes presencials el 26 de juliol. Amb l’inici del nou any acadèmic al Nepal, es va posar en marxa la Social Week.01 com a primer projecte del nou programa 2021/22 basat en el tema “Ciutadania i consciència juvenil”.

Cada any, a l’inici del nou any acadèmic, els joves d’Amics del Nepal Experiential Sessions, els joves de Bhimphedi i els nous inscrits s’uneixen al programa juvenil i es comprometen a treballar durant dos anys amb nosaltres en projectes de desenvolupament. Durant aquest període aprenen habilitats per al desenvolupament d’una vida sostenible i exploren les oportunitats disponibles amb una orientació i assessorament professional. Aquests joves gestionen quatre projectes socials diferents el primer any del programa, anomenats Setmana Social; i en el segon any realitzen 200 hores de treball voluntari en organitzacions amb i sense ànim de lucre, denominades Hores Socials.

El 25 de setembre del 2021 va finalitzar el projecte Social Week.01 de 8 setmanes, on els drets cívics, la responsabilitat i la rendició de comptes van ser el focus del projecte.

Durant el projecte als joves se’ls van presentar conceptes relacionats amb els drets humans i les responsabilitats, de rendició de comptes i problemes socials que violen drets humans específics i el dret a viure una vida digna. Amb aquestes idees al cap, van desenvolupar una obra de teatre sobre els desafiaments que s’enfronten les persones LGBTQ+, vinculant-la amb els drets humans. Els joves que van participar en el projecte van desenvolupar habilitats com ara el pensament crític, la creativitat, la comunicació, la col·laboració i la solidaritat, així com ser ciutadans responsables. També van realitzar una sessió amb Accountability Lab Nepal, on un professional va presentar les pràctiques i activitats que tenen lloc al país a través de la seva organització de bona governança i rendició de comptes.

Per concloure el projecte, es va fer un esdeveniment final a la casa d’acollida de Patan juntament amb les actuacions infantils de les Sessions Experimentals. El proper projecte, Social Week.02, ha començat el 25 d’octubre tirant endavant l’essència dels drets cívics i la consciència juvenil, enfocat en “la solidaritat i recaptació de fons”.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: