Programa de joves Setmana social (SW)

Cloenda de la Setmana Social 2020/21

La Setmana Social és un projecte del Projecte Jove amb l’objectiu de desenvolupar les habilitats bàsiques de les 5C (Creativitat, pensament Crític, Col·laboració, Comunicació i Cura) entre els joves participants. El projecte és vivencial, participatiu i socialment responsable en la seva essència.

El 4 de juny, les sessions de la Setmana Social van tenir la seva clausura coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient 2021. Les sessions en línia de la Setmana Social.02, d’11 setmanes de durada, es van basar en el tema “Medi Ambient i Sostenibilitat”. Al llarg de les sessions els joves van ser exposats a conceptes de medi ambient, sostenibilitat i economia circular. També van participar en activitats d’aprenentatge d’anglès i en l’ús d’eines multimèdia. A part d’això, també se’ls va presentar els mètodes i eines d’investigació, com la preparació de qüestionaris, la realització d’enquestes, i la recopilació i l’anàlisi de dades. Basat en aquesta temàtica, els joves van realitzar una enquesta en línia sobre dos temes diferents; “Contaminació de l’aire a Katmandú” i “Comportament de la gent en la gestió de residus” entre més de 60 participants cadascun.

En l’esdeveniment final es va compartir una presentació de PowerPoint en línia per presentar les troballes i l’anàlisi de les respostes de l’enquesta amb tot el personal d’Amics Kathmandu i els beneficiaris del Projecte Jove a través de Google Meet.

Durant aquestes 11 setmanes, les classes van haver de passar de presencials a telemàtiques a causa de la segona onada de COVID-19 al Nepal i la nació va haver de passar per un altre bloqueig a finals d’abril. Va ser un desafiament però vam poder completar el projecte satisfactòriament.

Els joves de la Setmana Social ara passaran a la següent fase: el projecte Hora Social del Projecte Jove, on rebran orientació i assessorament professional, oportunitats de tutoria i exposició directa a entorns laborals reals a través de voluntariat en organitzacions socials.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de tots els socis d’Amics del Nepal i de les entitats col·laboradores: