Notícies

Bal Diwas 2077, el Dia de l’Infant

Bal Diwas, “el Dia de l’Infant” s’ha celebrat el 14 de setembre aquest any. És un dia important al Nepal, així com a la Índia, i pretén conscienciar sobre els drets, la cura i l’educació dels infants.

En anys anteriors el Bal Diwas acostumava celebrar-se el 20 d’agost. Però com que a la Índia se celebra el 14 de setembre en honor al naixement de Pundit Jawaharlal Nehru, el Govern del Nepal ha decidit canviar la data per celebrar-ho el mateix dia que el país veí.

El Govern i altres entitats han organitzat moltes activitats a cada comunitat. Tot i que a causa del Covid enguany la celebració s’ha desplaçat dins de les llars, per evitar aglomeracions.

A la Casa d’Acollida de Patan el dia es va celebrar amb un munt d’activitats, multitud de jocs, cançons, dibuixos i fins i tot ioga. No només per divertir-se, sinó perquè els més menuts coneguessin l’origen i la història que hi ha darrere d’aquest dia.