Alfabetització de dones (WLP) Namuna Bari

Classes d’alfabetització a les dones de Bhimphedi Balmandir

El Projecte d’Alfabetització per a Dones (WLP, per les sigles en anglès) porta en marxa des de fa diversos anys al Centre d’Activitats de Katmandú. El projecte visualitza vides dignes per a les dones, conduint-les a un major benestar personal. A més, aquest projecte permet que les dones siguin proactives i té com a objectiu promoure l’autosostenibilitat empoderant-les perquè puguin contribuir més i millor a les seves famílies i comunitats.

No obstant això, el país ha estat aturat a causa del bloqueig imposat pel Coronavirus durant els últims tres mesos. Tot el nostre personal a Bhimphedi Balmandir s’ha quedat al centre i ha limitat els seus moviments per contenir la propagació. Per fer el confinament més productiu, el 20 de maig vam iniciar la primera classe de WLP a Bhimphedi. Aquestes classes d’alfabetització es van donar a les tres dones més grans de l’equip de Balmandir. Durant molts anys, les tres dones han exercit el paper de mare i s’encarreguen de la cura dels nens més petits de Balmandir, a més d’assumir altres responsabilitats.

A l’inici de les classes, les dones no tenien molt coneixement de lectura i escriptura i només podien pronunciar l’alfabet nepalès. Es va voler animar-les i ensenyar-los a llegir i escriure perquè agafessin més confiança i poguessin exercir les seves responsabilitats amb major eficiència. Les classes es duen a terme cinc vegades per setmana amb un enfocament en el desenvolupament d’habilitats bàsiques d’alfabetització i aritmètica. Les tres dones estan contentes amb les classes i consideren que és una gran oportunitat en aquests moments durs.

El projecte d’afabetització de dones és possible a Bhimphedi gràcies al suport de l’Ajuntament de Montornés del Vallès al projecte Namuna Bari i a Katmandú gràcies a Lactotècnia.