Notícies

Renovació de junta i equip executiu

Cada dos anys, a l’assemblea d’Amics del Nepal és l’hora de renovar la Junta Directiva de l’Associació. Aquest any no hi ha hagut canvis en els membres, és a dir, que no hi ha hagut ni entrades ni sortides, però com portem fent els últims 6 anys, aquest cop també hem fet rotació de càrrecs a la Junta Directiva. Durant els propers dos anys, la Mireia pren la presidència i en Jordi la vicepresidència, així com la Judith assumeix la Tresoreria de l’Associació.

Per altra banda, hi ha hagut noves incorporacions a l’equip executiu: l’Alba, la Isabel, l’Anna, la Liliana i en Lluís. Totes elles aporten aire fresc i noves idees a l’Associació. L’Alba, la Isabel i l’Anna han estat voluntàries de llarga estada sobre el terreny, la Liliana té una àmplia experiència en cooperació i gestió de projectes internacionals i en Lluís és professor que aportarà noves idees educatives. Benvingudes a l’equip i bona feina!

A l’assemblea, a més dels canvis de Junta i equip executiu, es van presentar les activitats realitzades tant a Barcelona com al Nepal al llarg de l’any, i els comptes del 2019. També es va presentar el pressupost d’aquest any i els objectius estratègics per al període 2020-2022.

Aquest any hem de fer front a una situació extraordinària i molt complicada degut a la pandèmia mundial ocasionada pel virus SARS-CoV-2. La COVID-19 ha ocasionat una situació d’emergència mundial on al Nepal, igual que la resta de països, també l’estan patint severament. Actualment hi ha gairebé 18.000 casos confirmats, de les quals 40 persones han mort. Degut al confinament decretat pel Govern i el tancament de fronteres i l’absència de turisme, la població està vivint una situació d’emergència, i des d’Amics del Nepal estem fent varies accions.

Per altra banda, també hem de fer front a una nova i molt complicada situació econòmica ocasionada per la COVID-19. En els darrers anys ja havíem notat un canvi en les col·laboracions que rebem, fet que s’ha vist molt accentuat els últims mesos de pandèmia. Per aquest motiu i per complir el nostre principal objectiu de mantenir el mateix nivell de col·laboració i activitats al Nepal, creiem convenient buscar noves formes de finançament que se sumin a les actuals.

Aquest darrer cap de setmana, igual que altres anys, ens vam retrobar tot l’equip de treball en un entorn privilegiat. Vam poder començar a treballar en els nous objectius estratègics i realitzar un Workshop per consensuar les noves fonts de finançament en les que treballarem.

La nova Junta agraeix la confiança de tots els Amics i es compromet a treballar amb honestedat i persistència amb l’objectiu principal de donar suport i ajudar els col·lectius més desfavorits del Nepal. Animem a tots aquells Amics que vulguin participar en la gestió de la ONG que es posin en contacte.

Després de 25 anys, seguim!