Namuna Bari Programa d'expansió

Nou equipament Namuna Bari

Un dels objectius principals del nostre hort “Namuna Bari” és fer la casa Balmandir a Bhimphedi el més sostenible possible. I ha estat crucial aconseguir-ho durant aquests últims tres mesos de confinament imposat a tot el país a causa del coronavirus. Amb aquest objectiu en ment, hem actualitzat els nostres equips i la maquinària. Fins ara, els nostres camps eren llaurats manualment de la manera tradicional amb l’ajuda de bous. Aquest mètode requereix molt esforç i consumeix molt de temps. Amb la compra d’un nou tractor manual, el nostre treball serà molt més eficient i ens permetrà tenir més temps per a altres activitats del projecte.

Pel que fa a la construcció de Namuna Bari, s’han preparat i condicionat hivernacles i túnels negres. Aquestes estructures proporcionaran un entorn ecològic per a què les nostres plantes creixin, augmentant també la taxa de producció per assolir els nostres objectius i ajudar a sustentar la casa Balmandir.

I en confinament o no, hem continuat amb la plantació normal i la cura del cultiu de vegetals. Les verdures que hem plantat durant aquesta temporada són la coliflor, la col, l’albergínia, el xili, el blat de moro, ladyfinger (ocra en català, que és una beina de color verd que pot recordar per la seva forma a un pebrot petit, o bé, una mongeta verda), fesols i algunes plantes enfiladisses. A més, s’han plantat llavors per generar plàntules de tomàquet i col.

El projecte Namuna Bari és possible gràcies al suport d’Ateneu del Món i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès: