Namuna Bari Programa d'expansió

Tercera plantació de bolets a Bhimphedi, Balmandir

El tercer cultiu de bolets va començar el 18 de febrer de 2020 a Bhimphedi, Balmandir, i com els dos anteriors, amb molt d’èxit.

Un cop es van rebre totes les matèries primeres, es va començar la plantació a la casa d’acollida. No obstant això, aquesta vegada l’esterilització de la palla no es va fer a Balmandir. Les bosses es van comprar confeccionades i posteriorment es van penjar i cuidar dins el túnel de cultiu. La compra de les bosses ja preparades ens van beneficiar tant pel que fa al cost com en l’esforç per al cultiu, sense afectar la producció, ja que la producció i la mida dels bolets van ser els mateixos que en el cultiu anterior.

L’objectiu principal de conrear aquest fong a la casa de Bhimphedi, que creix en els seus propis camps en un ambient ecològic, és proporcionar aliments nutritius, frescos i saludables a la família Balmandir. Aquest cultiu, a més a més, ha ajudat a reduir el cost de la compra d’altres vegetals. Des del 23 de març, que van començar a sortir els bolets, vam poder recollir al voltant de 25 kg del cultiu. I la recol·lecció continua a dia d’avui!

En general, aquesta plantació de bolets és molt productiva i serveix d’aprenentatge per a la família, que aprèn del dia a dia i els passos a seguir per fer la cultivació. Tot i la gran recol·lecta d’aquest any, no tot va ser fàcil, ja que també vam tenir alguns reptes durant el cultiu. Ens vam enfrontar a problemes ja habituals amb el clima (d’estiu) i els àcars. I desafortunadament, algunes de les bosses de bolets, es van fer malbé durant aquests dies d’obstacles.

El projecte Namuna Bari és possible gràcies al suport d’Ateneu del Món i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès: