Notícies

Cristina Morales ens parla de com es va viure des d’Amics del Nepal el terratremol del 2015

Ja fa 5 anys del tràgic terratrèmol que va sacsejar el Nepal el 2015. Us deixem unes paraules que ha escrit la nostra estimada Cristina Morales, que en aquell moment era la presidenta d’Amics del Nepal, sobre com ho va viure.

Us deixem també l’entrevista que li van fer als Matins de TV3 el 27 d’abril de 2015 (al nostre canal de youtube, també ho podeu trobar a TV3 a la carta)

La mort i les muntanyes

El 24 de març de 2015, jo era en un tren, anant a València per un intercanvi musical amb el Conservatori.

Va arribar una notícia dels Alps. Un avió s’havia estavellat.
Semblava impossible, però va ser veritat: un pilot va anar a buscar la mort a la muntanya, i es va endur la vida d’una de les meves millors amigues.

Just un mes després, el 25 d’abril, a Barcelona celebràvem la tornada del mateix intercanvi amb els companys de València.

De cop, el telèfon va sonar: Nepal sacsejat per un terrible terratrèmol. Anaven passant les hores, i la realitat era devastadora: milers de morts, edificis esfondrats, patrimoni històric destruït, allaus a les muntanyes que van fer desaparèixer poblacions senceres…

Les hores, els dies i les setmanes següents ens va posar a prova: la mobilització de la junta, que jo tenia l’honor de presidir en aquell moment, així com de tots els voluntaris a Nepal, va ser extraordinària.

Vaig tenir converses aquí i allí que mai oblidaré: el sentiment d’afrontar la tragèdia junts, la incertesa de no saber si sabria estar a l’alçada del que exigia un moment tan crític, el compromís dels voluntaris a Nepal, arriscant la pròpia seguretat, per anar a buscar tendes, per anar a portar menjar, per socórrer.

Aquí van ser dies i setmanes de voràgine: de cop Nepal era centre de les notícies, i calia anar als mitjans, explicar la tragèdia, demanar ajuda, plorar pels desapareguts, intentar protegir els nens, els joves, les dones i el personal dels nostres centres…

Reconvertir una trobada que havia de servir per celebrar el 20e aniversari d’Amics del Nepal, en un acte d’homenatge, de solidaritat i de compromís per la reconstrucció va suposar un treball d’equip que no oblidaré mai. El meu afecte i reconeixement infinit a tots els membres de la junta i els voluntaris per la seva actitud i el seu treball eficaç i generós en la gestió de la tragèdia pel terratrèmol de Nepal de 2015.

Cristina Morales Amorós