Notícies

Pluges al Nepal

Cada any les pluges monsòniques causen estralls al Nepal. A les planícies del sud pateixen inundacions i a les zones muntanyoses perilloses esllavissades que destrossen carreteres i poden colgar cases.

Aquest any les pluges estan sent especialment intenses i es poden veure imatges contínuament als mitjans nepalesos, i fins i tot han arribat a casa nostra. Fins al moment hi ha hagut una cinquantena de víctimes mortals i molts desperfectes. Esperem que les pluges ens respectin pel que queda d’època de pluges fins al setembre.

Per aquells que ens heu fet arribar la vostra preocupació, en els centres d’acolliment i el centre d’activitats d’Amics del Nepal tots els nostres beneficiaris estan bé i només al centre de Biratnagar ha estat afectada l’edificació on hi ha les 15 vaques i han hagut de moure el bestiar.

A Bhimphedi s’han refugiat molts vilatans de les muntanyes del voltant però afortunadament aquest any no s’ha de lamentar cap víctima.

Podeu veure espectaculars fotografies en el Kathmandu Post:
https://kathmandupost.com/climate-environment/2019/07/19/these-photos-show-the-impact-of-monsoon-rains-in-south-asia

I en aquest post podeu veure fotografies de Bhimphedi fetes per Surendra Tikhe and Swastika Rijal.