Programa de joves Suport als joves

El Love i l’Ashok, joves artistes

El Love Rawal, i les seves esculptures de Buda

Fa un any en Love va començar a estudiar al Campus de Tejganga, al districte de Panauti. És reconegut com una de les millors escoles de Panauti i assisteix a classes regularment. Al principi li va costar obtenir bons resultats, però a poc a poc ha anat progressant i ara ha tret molt bones notes en els exàmens de final de trimestre. En uns dies es presentarà a l’examen nacional de nivell del curs 11è (una mena de selectivitat).

A més d’estudiar batxillerat, en Love també està inscrit en un curs de formació vocacional. Diu “En aquest curs vocacional també estic aprenent sobre fosa de metall, i m’està agradant molt. Estic en un hostal amb altres amics. Al matí vaig al col•legi i al sortir aprenc al taller a manipular el metall. Al principi, va ser difícil compaginar els estudis i la feina, però ara ja ho estic gaudint. Ja he après totes les tècniques bàsiques de fosa i emmotllament de metall i algunes tècniques més avançades. Fins i tot he fet alguna estàtua de Buda. Estic molt content d’aquesta oportunitat, de poder treballar i seguir formant-me a l’escola. Tot gràcies al suport d’Amics del Nepal. Per descomptat, m’encantarà compartir tot el meu coneixement amb Amics quan vulguin! “

L’Ashok Siwakoti, i la seva música amb el Sarangi

“Estudio la llicenciatura d’Arts (Musicologia) des de fa un any amb el suport d’Amics del Nepal i la Monica Carlas. I cada dia ho agraeixo. Sóc una de les persones més afortunades en tenir l’oportunitat d’estudiar una cosa que sempre m’ha agradat molt “.

El primer any de l’Ashok a l’escola d’art el va ajudar a explorar la manera de pensar i orientar-se en el món de la música. Al principi, el pla d’estudis i les classes juntament amb el nou entorn el van preocupar, però aviat va superar les seves preocupacions i ara és un àvid estudiant. A més, que ha pogut conèixer nous i distingits famosos del món de la música, que actualment són els seus professors i motivadors.

Des de que va aprendre a tocar la guitarra clàssica en el seu primer semestre fins que va conèixer la història de la música i les seves teories en el segon trimestre, ara l’Ashok està més interessat en tocar instruments locals com la Taula (percussió) i el Sarangi (un instrument de 4 cordes del Nepal). Actualment està estudiant la importància de la música i els instruments locals i té la intenció de tocar aquests instruments fins a l’últim semestre.

“Sento que la música no és només el so de diferents instruments, és un sentiment, una emoció, una història, un ritme i molt més. No obstant això, ser músic és una cosa diferent, no és una feina fàcil”

Amb el suport de l’Ajuntament de Castellar del Vallès