Awasuka Bhimphedi CH Cases d'acolliment

Block, Wood or Stone – una cançó de concienciació social

Un dels objectius del Programa Awasuka (*) és aconseguir que els seus coneixements arribin al màxim nombre de persones possible. De vegades això representa inventar-se noves estratègies comunicatives fora de les vies tradicionals. Per això l’equip Awasuka ha decidit fer un vídeo musical de sensibilització per a transmetre coneixements sobre llars segures. En el curtmetratge la senyoreta Manzu explica als seus estudiants lliçons pràctiques sobre cases resistents als terratrèmols. Més endavant Sangeeta, un de les estudiants, comença a somiar amb el seu propòsit mentre se senten les primeres notes de la cançó…

Block, Wood or Stone està escrita i composada per Monica Sans Duran, gravada per alguns dels millors músics de Nepal i produïda per un estudi de Katmandu, per tal de donar-li un so culturalment proper. El videoclip està realitzat per Bhimphedi Guys, un grup de dansa i producció de videoclips de Bhimphedi, que també fa treball social amb les seves creacions. El curtmetratge compta amb la participació d’alguns habitants del poble, d’un beneficiari del programa Awasuka i dels nens i nenes de Balmandir, l’orfenat d’Amics del Nepal a Bhimphedi.

Awasuka agraeix especialment a Nirmal Lama, director de Bhimphedi Guys, les precioses idees aportades al guió del curtmetratge; al cinematògraf Pawan Susling per la intensa feina de post-producció i a les actrius novells Manzu Tamang i Arosha Magar, per la seva fantàstica actuació.

Awasuka i Bhimphedi Guys esperen que entengueu les lliçons d’arquitectura antisísmica, que gaudiu de la cançó i que ho compartiu. I si us agrada, deixeu un comentari al canal de Youtube en el vostre idioma natiu!

(*) El programa Awasuka està desenvolupat per Amics del Nepal, base-A, CCD-UPC Universitat Politècnica de Catalunya, Agragaami Krishak Krishi Sahakaari i Rotary Club de Kantipur. Recentment també s’hi ha incorporat Rotary Club de Hetauda. Tots els sponsors apareixen al final del video.