Esdeveniments Programa de joves Setmana social (SW)

El dia de la Terra

Els joves de la Classe XI d’Amics van assistir a un esdeveniment relacionat amb el “Dia Internacional de la Terra” organitzat per WWF Nepal (World Wildlife Fund) a Katmandú, el 30 de març. L’esdeveniment girava entorn un tema principal anomenat “60+”, que consisteix a apagar l’electricitat de casa durant una hora amb el propòsit d’estalviar energia.

L’esdeveniment es va dur a terme a través de diferents activitats i tallers sobre gestió de residus, que és un tema candent al Nepal. Els joves van conèixer metodologies innovadores i respectuoses amb el medi ambient a través de les quals diferents ONG treballen per millorar la gestió de residus. Aquestes organitzacions també tenien casetes on exhibien les seves obres i productes fets de residus.

La visita a l’esdeveniment del Dia de la Terra es va dur a terme amb l’objectiu de mostrar als nostres joves diferents conceptes de gestió de residus, reciclatge i reutilització de productes de rebuig. D’altra banda, aquest esdeveniment complementa el projecte Zero Waste Corner en el que els nostres joves han estat treballant fins ara. Així, ara tenen més eines i recursos per treballar amb èxit en aquest projecte grupal. A més, les preguntes i preocupacions ambientals que es plantegen poden ser una oportunitat i àrea d’estudi interessant per a l’educació universitària dels joves.

Amb el suport de l’Ajuntament de Castellar del Vallès