Bhimphedi CH

El Holi a Balmandir

El Holi, també conegut com el festival dels colors, és un festival hindú que se celebra el dia de lluna plena al final del mes Falgun (equivalent a març).
Segons un mite hindú, el dimoni rei Hiranyakashyap, que no estava content amb el seu fill Prahlad per la seva sincera devoció al déu Vishnu, li va ordenar a la seva germana Holika que matés a Prahlad. Seguint les seves instruccions, Holika, que va rebre una benedicció del mateix déu de que el foc no li faria mal, es va jeure sobre les flames i va seure a Prahlad sobre seu. Contra tot pronòstic, però, Holika va morir cremada mentre Prahlad romania il•lès gràcies a les benediccions de Vishnu. Des de llavors, el Holi s’ha celebrat simbolitzant el triomf del bé sobre el mal.

A Amics del Nepal vam celebrar el Holi a Balmandir, el centre d’acollida de Bhimpedi, amb molta alegria i diversió. Vam jugar amb pols de diferents colors, pistoles d’aigua, globus d’aigua, galledes d’aigua amb colors, esquitxant-nos entre tots. Tots vam gaudir i junts vam tenir un Holi divertidíssim. El festival va portar alegria, amor i somriures a tots a Balmandir.