Patan CH Voluntariat de salut

Formació de massatges a nadons

Patan Children’s Home és una organització dedicada a la cura i l’educació de nenes rescatades i òrfenes. Aquesta casa d’acollida està situada als suburbis de l’àrea metropolitana del districte de Lalitpur, a la vall de Katmandú. Des de la seva fundació, Amics del Nepal ha estat donant suport financer per continuar l’educació i la cura de les nenes. A més, amb la formació en massatge infantil, també hem iniciat el subministrament de suport en altres àrees operatives, com el desenvolupament i la capacitació del personal. El 10 de febrer, el personal d’Amics juntament amb una voluntària d’Espanya (una infermera amb experiència en la unitat pediàtrica) van ensenyar a les sis empleades responsables com donar massatges als nadons de 0 a 18 mesos d’edat. Hi havia quatre nadons a la llar. Un total de sis dones (tres dones que treballen per tenir cura dels nens petits i tres estudiants d’infermeria de la llar) van assistir a la formació. Les estudiants d’infermeria també van fer de traductores de nepalès a les cuidadores durant la capacitació.

El massatge ensenyat a l’entrenament va ser el massatge Shantala. El massatge Shantala és una tècnica de massatge indi que ajuda a mantenir el nadó tranquil, relaxat i el fa dormir millor. Aquest tipus de massatge és molt saludable per als nadons menors de 18 mesos. La sessió d’entrenament va durar al voltant de 30 minuts. Per al massatge es va usar una sala aclimatada i oli per als nadons. Durant la sessió, els nadons semblaven gaudir molt el massatge, i el personal també va trobar la sessió bastant beneficiosa.