Bhimphedi CH Programa de joves

Trekking de Bhimphedi a Kathmandu

A mig octubre, durant un mes, hi ha els principals festivals del Nepal: el Dashain i el Tihar. Alguns dels nens més grans de la casa d’acolliment de Bhimphedi van demanar de fer alguna cosa diferent durant aquestes festes. Així que l’equip Jove del Centre d’Activitats d’Amics del Nepal va decidir ajudar-los a organitzar un trekking de Bhimphedi a Katmandú i visitar pel camí tot d’indrets amb interès històric, natural i social.

La ruta de Bhimphedi a Katmandú es una de les rutes històriques a la història del Nepal perquè és el camí més curt entre la capital del Nepal, situat a la zona muntanyosa, i la frontera amb la Índia, situada a les planicies del Therai.

Ja fa molts anys, la familia Rana, governants del Nepal, la utilitzaven per anar a la selva i anar a caçar tigres muntats sobre elefants. És una ruta que va ser utilitzada per milers d’hindús provinents de l’Índia en pelegrinatge al temple de Pashupatinath a Kathmandu. També va ser el trajecte per on es van transportar els primers cotxes de nepal, carregats per portadors fins a la capital del Nepal per a la família reial (podeu llegir en anglès aquest article a un dels portadors aquí)

El 29 d’octubre, sis nens de la casa d’acolliment, amb alguns joves del Centre d’Activitats i alguns voluntaris van emprendre la marxa de tres dies fins a Katmandú. De camí van visitar llocs ben interessants com:
La presa de Khulekhani per a la generació d’energia hidroelèctrica: una de les més grans de Nepal.

La primera empresa de formatge de cabra del Nepal. Un concepte ben nou per als nens que no han menjat gaire sovint el formatge, i mai han tastat res fet amb llet de cabra.

Alguns llocs turistics creats més recentment com Markhu, Chitlang i Chandragiri.

El trekking va ser una oportunitat meravellosa per aprendre més coses sobre la seva terra. Però també va ser una oportunitat pels nens a treballar en grup, fer exercici i divertir-se molt. La pregunta que els va quedar va ser: Quan fem el següent?