Bhimphedi CH Namuna Bari Suport als joves

Carta d’en Kush Rawal, un futur veterinari

Hola a tothom, Namaste,

Sóc en Kush Rawal i vaig créixer a la casa d’acollida de Bhimphedi amb el meu germà bessó i altres nois i noies que considero com germans. El darrer abril vam deixar la casa d’acollida i vam anar a viure a Katmandú, aprop del centre d’activitats d’Amics del Nepal per començar una nova nova etapa a la nostra vida.

Quan era petit volia ser professor, però quan vaig anar creixent vaig canviar el meu desitg a convertir-me en veterinari perquè m’agradava molt tenir gallines, cabres, ànecs i fins i tot búfales. Primer pensava que no era possible, però ara estic estudiant a un centre tècnic per a esdevenir auxiliar veterinari. El curs és car, però un cop més Amics del Nepal m’ha ajuda’t a fer-ho possible. Ho faré el millor que pugui!

El curs inicial és de 18 mesos: 12 mesos de teoria i 6 mesos de pràctiques en alguna zona rural del Nepal. De diumenge a divendres tinc de les 7 del matí a les 13:30 classes teòriques, menys dos dies que treballem a la granja de l’escola. Hauré de fer examens en el centre per preparar-me per els examens oficials de Salut animal, Emprenedoria, Nutrició animal, Productes làctics…

Estic aprenent molt a les classes sobre com és l’agricultura i la ramaderia al Nepal. Com cuidar i alimentar els animals, quins tipus d’animals hi ha, quines malalties pateixen, quines instal·lacions necessiten i moltes coses més. A més, a classe només som 20 alumnes i això ajuda molt. A l’escola pública on estudiava a Bhimphedi érem 70 a classe.
A Nepal més del 50% de la activitat és d’agricultura i ramaderia, i no està prou desenvolupada encara. És per això que penso que tindré un bon futur en aquest sector.

A més dels estudis, estic treballant per un projecte d’Amics del Nepal amb l’ajuntament de l’ajuntament de Sant Qurize i l’Ateneu del Món. És diu Namuna Bari: l’Hort Model.

Des de la meva infantesa fins ara Amics del Nepal ha estat el meu pare i la meva mare, i així será en el futur també. Estic molt agraït amb tots vosaltres que m’heu ajudat i encara ho feu en cada etapa de la meva vida en tot allò que he necessitat, i que m’heu cuidat i estimat. No puc donar-vos res a canvi però puc enviar-vos un enorme Gràcies y us estimo.

Una abraçada,

Kush

El projecte Namuna Bari és possible gràcies al suport d’Ateneu del Món i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès: