Awasuka

Awasuka Desembre

Report Setmana 10 [29nov – 06dic 2018]

Bones !!

Aquesta setmana tenim moltes anècdotes per explicar!
A Suppin ens van convidar al casament dels veïns d’un dels beneficiaris de les obres! Va ser una experiència inoblidable poder participar la festa, acompanyada de balls i de menjar per un milió de persones!
Hi havia vuit olles immenses plenes de menjar típic de Suppin: arròs, llegums, pollastre i patates. Ningú es va quedar amb gana i al dia següent es va repartir per tot el poble el que va sobrar.

Una altra de les experiències d’aquesta setmana va ser el quedar-nos a dormir un dels dies a la casa d’un dels mistris, ja que se’ns havia fet molt de nit per baixar a Bhimphedi. Els vam fer el sopar i els va encantar! A l’hora d’anar a dormir ens vam endur una gran sorpresa, ja que l’habitació que compartim amb l’àvia, i la família de Raju, un dels mistris, estava al costat de les búfales! Vam dormir bastant poc però ens va encantar poder compartir amb ells aquesta tarda / nit junts sense treballar.

Les obres van molt bé. Ja estan acabant les franges horitzontals i verticals, i comencen a veure resultats visuals molt satisfatòris!

Fins la setmana que!

Report Setmana 11 [06 – 13dic 2018]

Namasté!

Seguim a Suppin amb la casa de Sanumaya sense descans!
Aquesta setmana hem tingut l’ajuda de més mistris perquè ha calgut anar a tallar fusta al bosc.
És una tasca molt laboriosa i que porta força temps. Per sort tenim a uns mistris especialistes i que fan una feina espectacular amb unes eines molt rudimentàries.

Han acabat les franges de formigó, i estem molt contents amb els resultats! El següent serà acabar de preparar la fusta per fer la coberta i que puguin viure a l’interior encara que continuïn les tasques abans de finalitzar l’obra per complet.

Diversos dies, mentre estavem treballant han passat unes coses molt curioses. Sanumaya, la propietària de la casa que estem rehabilitant dóna el senyal que un animal s’ha menjat a una gallina local i tots els mistris surten corrents al lloc del crim. Sempre ens deien que era un gat qual les menjava, però avui ens hem assabentat que és una –chitua- pantera o lleopard, així que és tan ràpid que mai l’agafen. En un mes ja s’ha menjat a cinc gallines locals.

Una gran notícia és que Nirmala vol començar les obres de casa seva i sembla que per fi té mistris per arrencar amb la casa temporal!

Fins la setmana que!

Report Setmana 12 [13 – 20dic 2018]

Bon dia!

Hem començat una segona obra! La casa social de Nirmala Banjara. Finalment hem trobat dos mistris amb moltes ganes després de molta recerca que estan fent un gran treball.
Ens anem intercanviant de casa entre els dos voluntaris, ja que a la de Sanumaya també requereixen molta atenció els mistris; estan amb les últimes pinzellades importantíssimes abans de posar la coberta.

Hem aconseguit que els mistris de la primera casa baixin a ajudar a la d’Nirmala i a explicar els passos a seguir un parell de dies. Ha estat un gran èxit, ja que són fantàstics en el seu treball i han avançat amb les tasques que més tècnica requereixen.
Estem contentíssims amb ells.

La tercera casa començarà en tres dies, quant acabin amb la de Sanumaya Waiba. Avui hem resolt els dubtes que ens sorgien amb una diferència que té aquesta tercera habitatge de Hirakumari Pudasainee amb la resta, en tenir una mitgera i això complicar les tasques de Retroffiting. Hem trobat la solució entre els mistris i nosaltres, així que estem contentíssims!

També aquesta setmana hem decorat l’arbre de Nadal amb els veïns i ens ha quedat preciós, va ser una nit de treball intens però amb bona recompensa!

Fins a la pròxima!

Report Setmana 13 [20 – 27dic 2018]

Bon dia!

Molt bones!

Aquesta setmana han començat les obres de Supriya Devkota! Sens dubte ja estem tenint molta feina alhora amb quatre cases, però estem molt contents ja que els mistris posen tot de la seva part per ser eficients i realitzar les tasques requerides.

A més, hem aconseguit que els mistris de Nirmala Banjara ajudin els nous de Supriya a entendre el procediment de retroffiting, i ha funcionat meravellosament, ja que a més han anat a veure les obres de les altres cases que tenim en diferents fases per entendre-ho millor.

També hem tingut la novetat aquesta setmana de, durant un dia, tenir a dues dones mistris en l’obra de Supriya Devkota, la qual cosa ens causa una gran alegria i satisfacció. Va ser un moment molt emotiu el veure que l’equip d’obrers funcionava a la perfecció conjuntament!

La setmana que ve segurament començarà Borum i tindrem les cinc obres en marxa, així que ens espera molta feina.

També aquesta setmana ha estat Nadal, així que hem celebrat la nit de Nadal, sense gall dindi però amb molt arròs, rotis i una companyia molt especial per part d’amics de Bhimphedi i Suppin.

Fins aviat!

Report Setmana 14 [27 – 03ene 2018]

Hola!

Ara sí que sí estem tots! Hem començat aquesta setmana amb la casa de Borum, així que les cinc habitatges estan en marxa!

Cert és que no tenim un minut de descans, però és molt gratificant veure com el nostre treball comença a tenir tots els seus fruits, les obres avancen més ràpid i els obrers comprenen tot el que els expliquem amb molta més rapidesa. També ajuda que el nostre nepalès és una mica més fluid i tenim més vocabulari que ens han anat ensenyant.

Organitzem una festa de cap d’any a la Guest House, i van venir ni més ni menys que nou mistris de Suppin! Va ser tot un èxit!
També va assistir Surendra, les professores i dydys de Balmandir, i per descomptat els nostres amics i veïns de Bhymphedi!
Ens ho vam passar d’allò més bé. De menú vam tenir entrants diversos, amb formatge i canapès fets amb rotis; truita i diferents plats per picar … i de plat principal tres tipus diferents de carn feta a barbacoa amb patates! De postres, un torró de cacauet casolà!
Tant ells com nosaltres volem repetir quan les obres hagin acabat.

La setmana que ve i la següent ens anirem de vacances a fer el treking dels Annapurnes, un cada setmana.

Salutacions!