Alfabetització de dones (WLP) Programa d'expansió

Tancament del curs a Katan i Khairbatti

El 15 de març vam començar el curs d’Alfabetització de dones a dues localitats diferents: Katan i Khairbatti. Els cursos tenen una durada de tres mesos, així que el 7 de juny l’equip de Kathmandu vam viatjar fins a Mahendranagar per fer la cloenda de finalització dels cursos.

El passat 9 de juny vam fer la celebració de tancament del programa a Khairbatti. Degut a que una persona de la comunitat de Katan va morir i estaven de dol, no vam poder fer la celebració en aquesta localitat.

Durant els tres mesos en que es desenvolupa el curs, les dones són capaces de llegir i entendre l’alfabet nepalès, així com una noció de l’anglès. El tancament del curs es va fer diferent als anteriors, es va fer un examen de finalització a totes les dones i vam escriure a una pissarra algunes paraules que havien de llegir en veu alta. La majoria de les dones van ser capaces de llegir totes les paraules. Així doncs, se’ls va atorgar el butlletí de notes i el Certificat d’Assistència al Curs a totes elles.

Per finalitzar l’acte de cloenda, les dones van cantar una cançó de la seva Comunitat i els joves van repartir begudes fredes i snacks per fer la celebració.

Aquest programa ha estat molt ben rebut per totes elles, i els ajuda molt en el seu dia a dia i en la vida quotidiana. Totes elles estan desitjant començar el següent nivell, un cop hagin finalitzat la cuida dels seus cultius.

Des d’Amics del Nepal les felicitem per les bones notes!