Alfabetització de dones (WLP) Programa d'expansió

Inici de dos nous cursos a Aithpur

Després de dues sessions de WLP exitoses a quatre localitats diferents de Mahendranagar, vam obrir un altre curs de tres mesos de WLP a dues localitats noves de Aithpur. Després de la cloenda del programa a Katan el 9 de juny, acte seguit vam organitzar l’obertura dels nous cursos.

Vam distribuir els llibres i el material escolar a totes les dones, que tenint en compte els dos programes, sumen un total de  més de 40 dones. Ens vam trobar que hi va haver presència de més dones de les que s’havien apuntat inicialment al curs que estaven interessades en apuntar-s’hi, així que es va fer la inscripció de totes elles. Durant la celebració d’inici del curs, totes elles amb els respectius coordinador del WLP Mahendranagar i el coordinador de programes de Kathmandu, van decidir l’horari de les classes i a on s’instal·larien. A cada grup hi haurà dos professores i un coordinador per assegurar el bon funcionament de les mateixes.

Així doncs, els dos nous cursos que s’han iniciat són els següents:

Grup 1: Aithpur

Aquest nou grup consta de 24 dones estudiants. En aquest grup hi ha diversitat d’edat, des de dones molt joves fins a dones de més edat. Durant els primers dies, les dones joves han estat capaces d’escriure el seu nom, però a les dones grans encara els hi costa i hi estan treballant activament per aprendre’n. Totes elles estan gaudint molt de les classes.

Grup 2: Aithpur (Kisan Marga)

En aquest grup hi ha 21 estudiants. Igual que en el grup1, les dones més grans estan practicant a escriure algunes paraules. Una peculiaritat interessant d’aquest grup, és que els fills de les dones assisteixen amb elles a les classes i així les ajuden a aprendre a escriure i a llegir. Totes s’ajuden molt entre elles per aprendre el més ràpid possible.

Aquests programes estan obtenint resultats molt positius. El Programa d’Alfabetització de Dones està ajudant a moltes dones de Mahendranagar a ser alfabetes. Gràcies a aquests cursos obren portes a obrir petits comerços o botigues i poder guanyar uns diners per elles mateixes i ajudar a mantenir la seva família.