Alfabetització de dones (WLP) Programa d'expansió

Nou llibre Alfabetització de dones

El Programa d’Alfabetització de Dones va començar de nou a funcionar a Kathmandu, després de dos anys d’aturada per manca de recursos, l’any 2013.

Aquest programa ha estat ajudant a potenciar l’educació de les dones al Nepal. Moltes dones majors de 70 anys, per exemple, s’han unit a aquesta classe, ja que tenen l’oportunitat d’aprendre anglès i paraules en nepalès. En aquest moment, tenim 10 dones en el curs que es realitza al centre d’activitats d’Amics del Nepal a Kathmandu.

Donada la necessitat amb la que ens hem trobat des del dia que vam començar amb aquest projecte, hem desenvolupat un nou llibre de text (anglès i nepalès). A més, en un any com aquest, en el que el curs WLP s’ha portat a terme sota la supervisió del Projecte Jove d’Amics del Nepal, ha estat molt interessant poder desenvolupar també els capítols d’acord a l’interès de les mateixes dones.

Finalment, després del gran esforç de l’equip de joves de Kathmandu, i amb el suport de’n Miquel Comas, coordinador de projectes sobre el terreny de l’associació, finalment hem pogut desenvolupar i imprimir la segona edició del llibre WLP. El passat 21 de maig vam realitzar la jornada de distribució de llibres WLP on tot l’equip de Kathmandu, incloses les dones, estaven presents. Les dones estaven realment felices de rebre el nou llibre de text i es van mostrar molt agraïdes per l’oportunitat de realitzar un programa com aquest.

Aquest nou llibre es distribuirà també en el nou curs que està a punt de començar a Mahendranagar, on el Programa d’alfabetització de dones s’ha instal·lat amb força des del passat any.