Alfabetització de dones (WLP) Programa d'expansió

Finalització curs Alfabetització de Dones

Dones Amics del Nepal

Amics del Nepal va començar 3 mesos de cursos d’Alfabetització de dones a Mahendranagar del 13 de desembre de 2017 al 15 de març de 2018. El curs va funcionar molt bé, i més de 40 dones van poder beneficiar-se del programa en els dos emplaçaments en que es va realitzar: les petites viles de Majhgaun i Gazar.

Les dificultats en la vida privada de moltes d’aquestes dones fa que sovint algunes d’elles hagin d’abandonar els cursos a mitjes, mentre d’altres s’uneixen al curs un cop aquest ja ha començat. Però malgrat tenir una vida difícil i ocupada, amb les responsabilitats familiars i la feina al camp, la majoria de les dones que es van apuntar al curs el van seguir fins al final.

El gran pas endavant d’aquestes dones és que ara poden llegir i escriure. El canvi ha estat increïble si comparem el seu estat abans i després del programa, i aquest fet els dóna una major autonomia. Algunes d’elles fins i tot han començat a resoldre problemes matemàtics simples.

El 15 de març, un equip de joves del Projecte Jove d’Amics del Nepal, junt amb l’Anna Brunet, vice-presidenta de l’associació, i la Marina Viñas, van anar a Mahendranagar per tancar els programes. Allà es van distribuir els certificats per a les dones que van assistir al curs durant el tres mesos de duració.
Totes les dones estaven molt contentes de l’oportunitat d’aprendre a llegir i escriure. Durant l’esdeveniment, les dones van cantar cançons, els joves van fer algunes activitats amb els nens i el coordinador del programa, Pramod Giri, va pronunciar unes paraules.

Algunes de les dones encara estan interessades a continuar el curs i passar al següent nivell, mentre d’altres continuaran estudiant a casa seva.
Aquest curs ha ajudat a algunes dones a obtenir un treball a curt termini i també ha contribuït a augmentar el seu estatut educatiu.

Un cop acabat aquest curs, ja estem preparant el següent, que començarà ben aviat!!

 

  • Dones Amics del Nepal