Amor CH FIBS Programa de joves Setmana social (SW)

Tallers a Mahendranagar

Joves Amics del Nepal

L’objectiu de la visita dels nois del Projecte Jove d’Amics del Nepal a Mahendranagar, a més de conèixer els diferents projectes que l’associació porta a terme en aquesta regió del país, era aprendre a prendre consciència de la importància de la correcta gestió de residus, així com aprendre a separar els residus segons els diferents tipus de producte i poder-lo aplicar a Florida School i Amor Children Home. Per a això vam realitzar diverses activitats als dos centres, el que ens va permetre poder practicar el que havíem aprés.

A Florida, per exemple, vam fer una obra de teatre, a més d’un taller, i al ACH vam fer un taller de ciències.

Ens vam decidir a fer un taller de ciències a Amor Children Home perquè aquests tallers resulten interessantíssims per als estudiants; no només els ajuda a ser creatius i a implementar la seva pròpia forma de treballar, sinó que, a més, els permet ser més conscients amb el món i els inspira a fer i aprendre coses noves.

Vam realitzar el taller el passat 12 de desembre a la nit. Abans de començar a a fer servir els materials científics, el Sonik i el Dil van donar informació sobre els propis materials, de què tracten els processos i com podem manipular-los. Els van explicar diverses coses sobre les resistències elèctriques, transistors, LEDs, taules de proves, cablejats i fins i tot motors. Després de la formació inicial els van ensenyar algunes mostres de sensor de llum, mini avió, motor d’aigua i fins i tot d’un cotxe.

Després de l’explicació va arribar el moment de la pràctica i els nens es van posar mans a l’obra. Alguns van intentar crear alguna cosa d’acord amb la idea que tenien de com podia funcionar i altres es van basar en les mostres que havien vist. Tots els estudiants estaven fascinats amb el taller i amb el seu propi treball, fins al punt que molts van mostrar estar familiaritzats amb les ciències. La veritat és que el taller va resultar ser una activitat molt útil i vam poder aprendre molt. Al final, és clar, calia celebrar-ho, pel que ens vam fer unes quantes fotos per commemorar el moment.

Veient l’experiència tan positiva, intentarem poder dur a terme aquest esdeveniment de forma anual per poder seguir ajudant a incrementar el desenvolupament, la creativitat i la cooperació dels estudiants.

 

  • Joves Amics del Nepal