Bhimphedi CH Cases d'acolliment Esdeveniments Hores socials (SH) Programa de joves

Balman Market

Bhimphedi Amics del Nepal

Alguns dels nostres joves de Katmandú van anar a Bhimphedi el passat 17 de novembre de 2017 per organitzar la segona edició del Balman Market (la primera edició va ser a l’agost de 2017).

Els nens i nenes del centre estaven contentíssims amb tots els productes que vam portar i aquest cop fins i tot van poder comprar alguns dels productes que no es van vendre en la primera edició. Els nois van mostrar gairebé més interès per aquest mercat que per l’anterior, fins al punt que en arribar van voler entrar tots de cop a la “botiga”.

Però això no va ser tot, després del Balman Market els joves del Projecte Jove van coordinar als nens de Bhimpedi per fer una mena de conserva. Van preparar 8 gerres d’envinagrats fets de rave i lapsi (una fruita de temporada del Nepal).

Per què és important el Balman Market pels nens de Bhimpedi?

Aquesta activitat que fem a la Bhimphedi Children ‘s Home ajuda a desenvolupar en la psicologia infantil el concepte de la cultura de l’esforç. És bo per ells aprendre que cal treballar i esforçar-se per aconseguir els objectius que es marquin en les seves vides. En algun moment hauran de deixar la casa d’acollida, pel que és important que sàpiguen que hem de treballar i esforçar-nos per assolir els nostres objectius.

Es requereix habilitat per a realitzar una a un esdeveniment així, ja que suposa, a més, un desafiament per a tots ells, ja que han de ser capaços de superar els seus problemes. A més, organitzar aquest esdeveniment confereix als adolescents del projecte jove diferents coneixements, com coordinar el propi esdeveniment, etiquetar i registrar els productes en un arxiu d’Excel, controlar el mercat actual … etc. A través de la diversió poden obtenir moltíssims coneixements que seran realment útils per als estudiants de gestió.

Per què és important la conserva “achar” pels nens de Bhimpedi?

Actualment s’està portant a terme al centre un projecte coordinat per estudiants d’agroònoms del l’UPC amb l’objectiu de treure un millor rendiment de l’hort.. Aquest projecte, de dos anys de durada, és molt efectiu pels estudiants, ja que els permetrà aprendre què podem fer amb els vegetals que recollim i com tractar-los. La conserva és una part essencial del menjar diari del Nepal i resulta molt interessant pels estudiants aprendre sobre ella, ja que els serà molt útil pel seu futur. Preparar conserves els permet, a més, aprendre diferents tècniques d’enllaunat d’aliments.

Un cop més, els joves han d’organitzar tot el procés: les dones del Programa d’Alfabetització de Dones a Katmandu escriuen la recepta per preparar envinagrats, i els joves compren els ingredients a Katmandu i ho fan tot ja a Bhimphedi. Això els permet aprendre i connectar amb diferents programes d’Amics del Nepal i a fer que interactuïn entre ells.

Podeu veure el video del muntatge al següent link: