Alfabetització de dones (WLP) Programa d'expansió

Alfabetització de dones a Mahendranagar

Dones Amics del Nepal

El passat 9 de desembre el nuestro equip a l’oficina de Kathamandu va viatjar a  Mahendranagar per acabar amb els preparatius dels nou curs del Programa d’Alfabetització de Dones.

Sota la coordinació de Ms. Sunita Negi, aquest any els cursos es donen a dos nous emplaçaments: Majhgaun i Gazar.

A la vila de Majhgaun es va fer una xerrada a totes les dones participants per part de la mestra Ms. Aarati Bhatta i es van distribuir llibres i còpies a les dones que van assistir al curs.

A la vila de Gazar, sota la supervisió de la mestra Ms. Damaru Paneru, es va fer també la repartició del material del curs.

Després d’1 mes i mig de classes continuades, l’assistència al grup de Mahjgaun es manté regular i se les prenen ja com a part de la seva rutina diària. A més, les classes van donant els seus fruits i totes es mostren molt contentes i felices de poder aprendre.

A les classes s’organitzen diverses activitats perquè les dones puguin fins i tot realitzar tasques amb l’ajuda dels seus fills, de manera que no només elles aprenguin i rebin educació, sinó també els seus nens.

Al grup de Gazar també dediquen un bon temps a l’estudi. S’hi dediquen amb tantes ganes que de vegades gairebé ni els dóna temps a esmorzar, però no es volen perdre les classes de cap manera. Després de la base teórica en gramática nepalí, ara estan treballant amb els números. Normalment quan algú demanava algun tipus de número de contacte, sempre ho demanaven a altres persones, però ara les classes van donant els seus fruits i volen donar-lo elles mateixes.

La veritat és que és meravellós veure l’evolució de les dones i com el seu treball va tenint recompensa!

 

  • Dones Amics del Nepal